Tutkimus: 62 % suomalaisista haluaisi työskennellä hybridimallin mukaan 
Tietoliikenneyritys GlobalConnectin kyselytutkimuksen mukaan vain 12 % suomalaisista haluaisi tehdä pelkästään etätöitä.
Max Lehtinen
02.1.2024

Yli 60 prosenttia suomalaisista haluaisi tehdä töitä mieluiten hybridimallilla, jossa osa päivistä vietetään yrityksen työpaikalla ja osa etänä, selviää GlobalConnectin uudesta tutkimuksesta.  

Marraskuussa 2023 tehdyn tutkimuksen mukaan hybridimallista pitäisi enemmän myös moni etätöitä tekevä.

19 prosenttia tutkimukseen vastanneista työskentelee pääsääntöisesti etänä, vaikka vain 12 prosenttia vastaajista suosii etätyömallia toimistolla käymisen sijaan. 

Samalla noin neljännes tutkimuksen 1 000 vastaajasta tekisi mieluiten työviikkonsa täysin toimistolla.

Tutkimustulokset tulivat yllätyksenä GlobalConnectin henkilöstöjohtaja Annette Otolle, joka on koronapandemian aikana ja jälkeen uskonut työntekijöiden vaativan yhä useammin laajoja etätyömahdollisuuksia. 

Hänen mielestään tämä oletus on nyt kyseenalaistettava. Hän suosittelee, että yritykset ottavat asian huomioon työympäristöjen suunnittelussa.

“Nyt kun näemme, että työntekijöillä on selkeä halu tulla vähintäänkin osaksi aikaa viikosta toimistolle, on järkevää, että yritykset panostavat enemmän myös fyysiseen työympäristöön”, Otto sanoo. 

Samalla Otto uskoo hybridityön työskentelyn mahdollistamisen olevan yhä tärkeämpää. Etätyömahdollisuudet vaikuttavat työtyytyväisyyden ohella myös merkittävästi työpaikan valintaan ja yritysten kannalta huippuosaajien säilyttämiseen. 

Tutkimuksen mukaan jopa 22 prosenttia suomalaisista kertoo vaihtaneensa työpaikkaa etätyömahdollisuuksien puutteen vuoksi. 16 prosenttia vastaajista sanoo pohtivansa samaista mahdollisuutta paraikaa.

Lue lisää: 

Suositellut

Uusimmat