Robottiautoyhtiö Cruise on pahoissa vaikeuksissa
Lokakuussa tapahtuneen onnettomuuden ja sitä seuranneen toimiluvan peruuttamisen jälkeen yhtiöstä on lähtenyt yhdeksän korkean tason johtajaa. Lisäksi yhtiö irtisanoo 24 prosenttia työvoimastaan.
IT Insider toimitus
14.12.2023

Autovalmistaja GM:n robottiautoja kehittävä tytäryhtiö Cruise irtisanoo 24 prosenttia eli 900 henkilöä työvoimastaan, kertoo TechCrunch. Irtisanomiset ovat osa yhtiön tavoitteita leikata kustannuksia uudenlaisessa toimintaympäristössä. Irtisanomiset tulevat vain päivä sen jälkeen, kun Cruisen hallitus antoi potkut yhtiön yhdeksälle johtajalle.

Cruisen tämän hetken vaikeudet juontavat juurensa lokakuun alussa tapahtuneeseen onnettomuuteen, jossa jalankulkija raahautui onnettomuuden jälkeen Cruisen robottiauton alla. Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion viranomaiset jäädyttivät yhtiön toimiluvan robottiautojen käytölle osavaltiossa onnettomuuden, ja sen selvittämiseen liittyvien epäselvyyksien jälkeen.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Kyle Vogt irtisanoutui jo marraskuussa onnettomuuden jälkilöylyissä.

Irtisanomiset olivat odotettuja. Cruisen nykyinen omistaja GM on kertonut, että se vähentää investointeja Cruiseen sadoilla miljoonilla vuoden 2024 budjetissa.

Cruisen robottitaksit saivat tämän vuoden elokuussa luvan toimia kaupallisesti San Franciscossa. Autoja on kritisoitu koko ajan. Esimerkiksi Cruisen takseja on kuvattu tukkimassa liikennettä ja ajamassa tietöihin. Mutta lokakuun alun onnettomuus sai Cruisella aikaan negatiivisen kierteen, josta se pyristelee edelleen irti.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat