Musk ja OpenAI jatkavat sanasotaansa uuden oikeusjutun ohella
OpenAI väittää Muskin aloittaman oikeustaistelun olevan vain tapa saavuttaa kilpailuetu OpenAI:hin nähden.
Max Lehtinen
09.10.2024

OpenAI:n ja Tesla-miljardööri Elon Muskin välienselvittely on saanut uuden käänteen. Tekoälyjätti on jättänyt Californian liittovaltion tuomioistuimeen pyynnön Muskin aloittaman oikeustaistelun hylkäämisestä. 

OpenAI väittää hylkäyspyynnössään, että Muskin syytteet ovat pelkkä savuverho, jonka avulla saada kilpailullinen etulyöntiasema tekoälymarkkinoilla. 

”Kanne on osa Elon Muskin yhä räikeämpää kampanjaa, jolla hän pyrkii ahdistelemaan OpenAI:ta oman kilpailuetunsa vuoksi”, tekoälyjätti kirjoittaa dokumentissaan.

Tekoälyjätin mukaan Musk tuki OpenAI:n tavoitetta rakentaa tekoälyä avoimesti ja turvallisesti, kunnes Musk hylkäsi projektin, koska ei saanut “dominoida” hanketta itse. 

Musk taas väittää, että syynä hänen OpenAI-kritiikilleen on voittoa tavoittelemattoman ja avoimen OpenAI:n siirtyminen voittoa tavoittelevaksi ja tekoälykehitystään salailevaksi yritykseksi. 

Muskin kanteessa OpenAI-saagaa kuvataan ”oppikirjaesimerkkinä tarinana altruismista ja ahneudesta”.

Musk perusti kesällä 2023 OpenAI:n kanssa kilpailevan tekoäly-yritys xAI:n, jonka tarkoituksena on luoda mahdollisimman utelias ja särmikäs suuri kielimalli ”ihmiskunnan kehitystä varten”.

Käänteidentäyteisistä saagoista muutenkin tunnettu Musk ehti jo luopumaan syytteistään OpenAI:ta vastaan kesäkuussa. 

Hän avasi kuitenkin haavat virallisesti uudestaan elokuussa Californian liittovaltiollisessa oikeudessa. 

Suositellut

Uusimmat