Elon Musk luopui yllättäen OpenAI-syytteestään
Musk luopui haasteestaan päivää ennen kuin tuomarin kuulemiset olisivat alkaneet ja päivä sen jälkeen, kun hän oli kritisoinut OpenAI:n ja Applen yhteistyötä.
IT Insider toimitus
12.6.2024

Elon Musk perui tiistaina oikeusjuttunsa OpenAI:ta ja yhtiön perustajiin kuuluvia Sam Altmania ja Greg Brockmania vastaan.

Musk vetäytyi kanteestaan päivää ennen tuomarin kuulemista ja päivä sen jälkeen kun hän arvosteli OpenAI:ta ja sen uutta yhteistyötä Applen kanssa.

Keskiviikkoisessa tuomarin kuulemisessa olisi päätetty, lähdetäänkö juttua ajamaan vai hylätäänkö syytteet OpenAI:n ehdotuksen mukaisesti.

Muskin syytteen mukaan OpenAI:n alkuperäinen tiimi oli ryhtynyt kehittämään yleistä tekoälyä, eli AGI:ta, “ihmiskunnan hyödyksi”, mutta projekti oli muuttunut voittoa tavoittelevaksi yritykseksi, joka on pääomistaja Microsoftin hallinnassa.

Iso osa kanteesta muistutti Muskin roolista yhtiön perustamisessa. Joidenkin arvioiden mukaan syyte oli ylipäätään nostettu, jotta Musk voisi muistutettaa ihmisille roolistaan OpenAI:n alkuvaiheissa.

Viime vuonna Musk esitteli oman tekoälyyn keskittyvän startupinsa ja OpenAI:n kilpailijan, xAI:n, joka ilmoitti viime kuussa saaneensa kuusi miljardia dollaria rahoitusta.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat