Youtube lanseerasi yli 75 eri peliä sisältävän pelikokoelman
Yritys ei ole vielä ilmoittanut maksullisista ominaisuuksista tai mainoksista. Suomeen pelit rantautuvat lähikuukausina.
Max Lehtinen
29.5.2024

Youtube liittyy Netflixin ja LinkedInin kaltaisten teknologiayritysten epätavalliseen joukkoon pelintarjoajana yli 75 pelin valikoimallaan, yritys kertoo blogissaan.  

Pelejä löytyy biljardista ja shakista aina Angry Birds Showdowniin. Pelit on kategorioitu esimerkiksi urheilu- ja älypeleihin. Pelit seuraavat pelaajan edistystä ja tallentavat henkilökohtaisia ennätyksiä. 

Aiemmin pelit on ollut Youtuben mukaan saatavilla Youtube Premium -käyttäjille. Allekirjoittanut ei kuitenkaan löydä pelejä vieläkään edes maksullisella käyttäjällä.

Youtuben mukaan se laajentaa pelien saatavuutta useammille käyttäjille “tulevien kuukausien aikana”, luultavasti viitaten siihen, että Yhdysvallat ja sen lähiliittolaiset Kanada ja Britit ovat pelipäivityksen etulinjassa. 

Suomi taas on usein päivitysten osalta häntäpäässä. 

Youtube ei ole vielä ilmoittanut aikeita lisätä peleihin mainoksia tai maksullisia ominaisuuksia. Voi kuitenkin olla, että sen emoyritys Google pyrkii muutoksella lisäämään mainostulojaan, jotka ovat vaarassa tekoälyvallankumouksen myötä. 

Joka tapauksessa muutoksella on potentiaalia lisätä käyttäjien aktiivisuutta alustalla.

Suositellut

Uusimmat