Yhdysvaltain kauppakomissio syyttää TikTokia lasten oikeuksien polkemisesta
Kauppakomissio on siirtänyt tutkintavastuun maan oikeusministeriölle, koska se on löytänyt todistusaineistoa lapsiin kohdistuvista rikoksista.
Max Lehtinen
19.6.2024

TikTokin ja Yhdysvaltain hallinnon välit kiristyvät entisestään presidentti Bidenin allekirjoittaman TikTok-kiellon ohella.

Maan kauppakomissio (FTC) on nimittäin julkistanut uskomuksensa, että TikTok ei kunnioita yhdysvaltalaisten lasten yksityisyydensuojaa.

Eilen julkaistussa lausunnossa FTC kertoo löytäneensä todisteita, että TikTok joko rikkoo tai “aikoo rikkoa” lakia, minkä vuoksi komissio siirsi asian käsittelyn maan oikeusministeriölle. 

FTC tutki TikTokia lasten yksityisyydensuojalain (Children’s Online Privacy Protection Act) lisäksi kauppakomissiolain (FTC Act) mahdollisista rikkomuksista. Kauppakomissiolaki kieltää epäreilut ja harhaanjohtavat liiketoimintamallit.

TikTok vastasi FTC:n lausuntoon omalla lausunnollaan, jossa se kertoi tehneensä FTC:n kanssa yhteistyötä jo yli vuoden ajan korjatakseen tämän huolenaiheet. 

Yritys totesi olevansa pettynyt siihen, että FTC päätyi lopettamaan yhteistyön ja viemään asiaa eteenpäin oikeudellisin keinoin. 

”Olemme täysin eri mieltä FTC:n väitteistä, joista monet liittyvät menneisiin tapahtumiin ja käytäntöihin, joihin on puututtu tai jotka eivät ole todenmukaisia”, lausunnossa sanotaan.

Kauppakomissio ei yleensä tee julkista tiedotetta, kun se siirtää tutkinnan vetovastuun toiselle virastolle. FTC kertoo kuitenkin todenneensa, että tässä tapauksessa päätöksen julkistaminen on “yleisen edun mukaista”. 

Suositellut

Uusimmat