Threads on käyttäjämäärältänsä historian vaikuttavin uusi sovellus
Sovellus on kerännyt yli 100 miljoonaa käyttäjää viidessä päivässä, mutta se ei ole tae tulevasta menestyksestä.
Max Lehtinen
11.7.2023

Instagramin uuteen keskustelusovellus Threadsiin on rekisteröitynyt viidessä päivässä yli 100 miljoonaa käyttäjää, Instagramin johtaja Adam Mosseri sanoi Threads-postauksessaan

”En ole varma, pystynkö käsittämään tuota tosiasiaa. Se on mieletöntä, en voi käsittää sitä”, hän sanoi. 

Instagram-siteiden ja Twitterin ongelmien ansiosta sovellus keräsi jo ensimmäisen kahden tunnin aikana 2 miljoonaa rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vie Instagramin avulla vain muutamia sekunteja.

Julkaisun jälkeisenä aamuna Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg totesi, että alustalla on jo yli 30 miljoonaa käyttäjää. Käyttäjämäärän kasvu on vaikuttavaa etenkin, koska Threadsiä ei ole vielä julkaistu EU:ssa tietosuojasyistä.

Ennen Threadsiä käyttäjämäärältään historian nopeimmin kasvanut sovellus oli OpenAI:n ChatGPT-tekoäly, joka saavutti 10 miljoonaa päivittäistä käyttäjää 40 päivässä ja 100 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää noin kahdessa kuukaudessa. 

On kuitenkin vielä epäselvää, tuleeko menestys jatkumaan, sillä sovelluksesta puuttuu monia tärkeitä ominaisuuksia, kuten yksityisviestit ja hashtagit. Lisäksi keskustelualustan algoritmit hakevat vielä suuntaansa, eikä postauksia ei voi etsiä hakusanoilla.

Threads ei ole vielä saatavilla EU-käyttäjille, eikä julkaisun ajankohdasta ole vielä tarkkaa tietoa. EU:n laaja digilainsäädäntö aiheuttaa julkaisussa viiveitä.

Kuva: Julio Lopez

Suositellut

Uusimmat