Tässä ovat Applen iOS 16 -käyttöjärjestelmän tärkeimmät muutokset
Visuaalisesti suurin muutos tapahtuu lukitusnäytössä, johon voi lisätä muun muassa piensovelluksia ja live-ilmoituksia. Lisäksi Apple lisää useisiin sovelluksiin pieniä parannuksia ja räätälöintimahdollisuuksia.
Kalle Keinonen
07.6.2022

Applen iOS 16 -käyttöjärjestelmän uudet ominaisuudet keskittyvät muun muassa räätälöintiin ja kommunikaatioon. iOS 16 tuo laitteisiin myös täysin uudenlaisen lukitusnäytön, jossa on joukko uusia kustomointiominaisuuksia, yhtiö kertoi jokavuotisessa Worldwide Developers Conference (WWDC) -konferenssissaan. iOS 16 julkaistaan päivityksenä oletetusti ensi syksynä kaikille käyttäjille. Aiheesta kertoo 9TO5Mac. 

Applen mukaan Uuden käyttöjärjestelmän lukitusnäytön ulkoasu ja toiminta muuttuvat täysin. Päivityksen myötä lukitusnäyttöön voi lisätä pienoisohjelmia (widgets) ja eri ohjelmat voivat esittää live-ilmoituksia. iOS 16 tuo mukanaan myös paljon uusia taustakuvia ja taustakuva-animaatioita. Yhtiön mukaan käyttöjärjestelmän uutena ominaisuutena myös taustakuvien syvyyttä voi säätää.

Apple tekee kolme merkittävää muutosta Viestit-sovellukseensa: viestejä voi editoida, viestin lähetyksen voi peruuttaa ja viestin voi merkitä lukemattomaksi. Lisäksi Applen FaceTime-puheluissa toimiva SharePlay-toiminto integroituu iOS 16:ssa osaksi Viestit-sovellusta. SharePlay mahdollistaa elokuvien ja tv-sarjojen katsomisen synkronoituna esimerkiksi kaverin kanssa.

Muita iOS 16 tuomia muutoksia:

  • Uusi henkilökohtaisen turvallisuuden ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi lopettaa nopeasti tiedon jakamisen toisen käyttäjän kanssa.
  • Applen karttasovellukseen voi lisätä reittiä suunnitellessa jopa 15 pysähdystä. Ajon aikana myös Siri kykenee lisäämään pysähdyksiä pyynnöstä.
  • Apple Carplay -sovellukseen tulee yhtiön mukaan laaja valikoima uusia ominaisuuksia ja integraatioita itse auton kanssa.
  • Käyttäjät voivat lisätä Apple Wallet -sovellukseen digitaalisia henkilötodistuksia, joilla he voivat tarvittaessa osoittaa ikänsä eri sovelluksille.
  • Koti-sovelluksen ulkoasu muuttuu: kotisivulla näet muun muassa kodin kaikki huoneet ja uusia kategorioita. Lisäksi sovellus tukee paremmin useampaa valvontakameraa.

Suositellut

Uusimmat