Solita julkisti oman työehtosopimuksensa
Sopimuksessa on erityisesti keskitytty perheyhteisöjen monimuotoisuuteen ja erilaisten elämänvalintojen huomioimiseen. Tähän asti yhtiö on noudattanut Tietotekniikan palvelualan työehtosopimusta.
IT Insider toimitus
09.8.2023

It-palveluyhtiö Solita julkisti yrityskohtaisen työehtosopimuksensa. Sopimus on tehty yhdessä työnantajan, työntekijöiden ja etujärjestöjen edustajien kanssa ja siinä on useita eroavaisuuksia Tietotekniikan palvelualan valtakunnalliseen työehtosopimukseen verrattuna.

Eri perhemuotoja ja elämänvalintoja tukevan sopimuksen piirissä ovat Solitan yli 1100 työntekijää Suomessa. Sopimus astui voimaan elokuun alussa. Sopimuksen eri osa-alueita hiottiin työryhmissä, joihin osallistui työntekijöitä Solitan eri osaamis- ja toiminta-alueilta. Ennen räätälöityä yrityskohtaista sopimustaan Solita on noudattanut aiemmin Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen ehtoja.

”Työntekijöidemme hyvinvointi on yhteinen asia – kaikki yrityksen menestys lähtee työntekijöistämme. Yrityskohtaisen työehtosopimuksen työstäminen yhdessä solitalaisten kanssa oli alusta asti selvää. Työehtosopimuksessamme olemme halunneet huomioida joustoja elämän muuttuviin tilanteisiin ja perheyhteisöjen monimuotoisuuteen”, kertoo Solitan Suomen maajohtaja Timo Honko.

”Yhteisömme on ollut perhekeskeinen työpaikka ja etumme ovat olleet kilpailukykyiset jo aiemminkin, mistä kertoo hyvä työtyytyväisyys sekä uusien työntekijöidemme ja työhakemusten jatkuvasti kasvava määrä. Haluamme olla edelläkävijä siinä, miten työnantaja voi tukea eri elämäntilanteita ja esimerkiksi erilaisia perheitä. Olen iloinen, että löysimme neuvotteluissa lisää kulmia esimerkiksi perheen ja työn yhteensovittamiseen sekä adoptiovanhemmuuden, sukupuolen korjausprosessin ja lapsettomuushoitojen tukemiseen”, kertoo Suomen henkilöstöjohtaja Terhi Jaakonsaari.

Luottamushenkilö Sanu Hellstenin mukaan neuvottelut käytiin mainiossa yhteishengessä ja osapuolet ovat lopputulokseen tyytyväisiä. Solita tarjoaa jatkossa esimerkiksi molemmille vanhemmille 36 päivän palkallisen vanhempainvapaan ja edun piirissä ovat myös adoptiovanhemmat. Samoin adoptiovanhemmalle tarjotaan synnyttävän vanhemman raskausajan palkallista lomaa vastaava, 40 päivän palkallinen adoptiovapaa.

Muita solitalaisten arvostamia, Solitan jo aiemmin tarjoamia etuja ovat mm. kaikille uusille työntekijöille tarjottava mahdollisuus lomaan, monipuoliset henkisen hyvinvoinnin palvelut ja harrastusyhteisöt, vapaus olla sairauslomalla neljä ensimmäistä päivää ilman lääkärintodistusta sekä palkkakeskustelujen käyminen vuosittain jokaisen työntekijän kanssa henkilökohtaisesti.

Työehtosopimus on luettavissa Solitan verkkosivuilta.

Suositellut

Uusimmat