Netflix perustaa toisen pelistudion Helsinkiin
Helsingin maine maailmanluokan pelintekijöiden kotina vakuutti suoratoistojätti Netflixin.
IT Insider toimitus
27.9.2022

Netflix perustaa Helsinkiin kokonaan uuden sisäisen pelistudion. Studion vetäjäksi on palkattu pelialan veteraani Marko Lastikka.

Lastikka siirtyy Netflixille Zyngan palveluksesta. Hän on työskennellyt aikaisemmin isoissa rooleissa EA:lla ja Digital Chocolatella.

Suomi ja Helsinki ovat olleet kokoaan suurempi tekijä pelimaailmassa jo vuosia. Eikä asia ole jäänyt epäselväksi myöskään Netflixille.

”Helsingissä on joukko maailman parhaita pelinkehittäjiä”, Netflixin pelistudioiden johtaja Amir Rahimi kertoo tiedotteessa.

Netflixillä on nyt kaksi pelistudiota Helsingissä. Yhtiö osti aikaisemmin tänän vuonna Next Games -studion. Kokonaisuudessaan yhtiöllä on neljä pelejä kehittävää studiota.

Netflix on kipuillut kasvun haasteiden kanssa perinteisessä suoratoistobisneksessään. Yhtiöllä on vastassa muun muassa HBO, Disney ja Amazon, joilla kaikilla on myös erittäin laadukasta alkuperäissisältöä.

Pelien lisäämisellä osaksi tuotevalikoimaa yhtiö pyrkii sitouttamaan nykyisiä käyttäjiä sekä saamaan uusia kuukausimaksullisia tilaajia palveluun.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat