Nato-jäsenyys innoitti palvelunestohyökkäyksiin
Eduskunnan sivut olivat jälleen hyökkäyksen kohteena. Myös VTT:n, HSL:n ja Sanna Marinin sivut ovat olleet kohteena. Verkkopalvelun toiminnan jumittava palvelunestohyökkäys on verrattavissa liikenneruuhkaan. Keino on näyttävä, mutta vaikutukset jäävät lähinnä harmitukseen.
IT Insider toimitus
05.4.2023

Suomessa alkoi eilen useampikin palvelunestohyökkäys. Ainakin ajallisesti hyökkäykset osuvat Suomen Nato-jäsenyyteen hyvinkin tarkasti. Hyökkäysten kohteena on ollut muun muassa Eduskunnan verkkosivut, VTT, HSL ja Sanna Marinin verkkosivut.

Venäläinen hakkeriryhmä Noname 057(16) otti kunnian ainakin Eduskunnan sivuille tehdystä hyökkäyksestä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Varsinaista suurta kunniaa tai haittaa palvelunestohyökkäyksillä ei saa aikaan. Palvelunestohyökkäysten tekeminen on varsin yksinkertainen operaatio ja verkon alamaailmasta löytyy keinoja ja ohjeita halukkaille hyökkääjille.

Hyökkäyksiä torjutaan säännönmukaisesti, mutta aina silloin tällöin hyökkäys onnistuu ja sivut ovat tavoittamattomissa tai toimivat huonosti. Esimerkiksi Eduskunnan sivuille yritetään hyökätä säännöllisesti. Ylipäätään hyökkäysten määrä on kasvanut viime aikoina.

Kyse on kuitenkin lähinnä epämukavuudesta. Näyttävyydestään huolimatta palvelunestohyökkäykset eivät ole vaarallisia.

“Palvelunestohyökkäys on useimmiten kuin liikenneruuhka. Jonossa kökkiminen harmittaa, mutta useimmiten liikenneturvallisuus ei vaarannu ja hetken päästä maailma onkin taas palannut radalleen”, Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Sauli Pahlman kertoi viime elokuussa.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat