Microsoft tekee Teamsistä valinnaisen osan ohjelmistopaketteja
Microsoft 365 ja Office 365 -paketeista on lokakuusta alkaen saatavilla hieman alhaisemman hinnan versiot ilman Teamsiä EU:n aloitettua virallisen tutkinnan Teamsin niputtamisesta paketteihin.
Max Lehtinen
01.9.2023

Microsoft poistaa ensi kuussa Teams-kokoussovelluksensa Office 365 ja Microsoft 365 -paketeistaan Euroopan talousalueella ja Sveitsissä, selviää yrityksen blogipostauksesta

Microsoft pyrkii vastaamaan toimenpiteellä EU:n tutkimaan väitteeseen, että Teamsin niputtaminen paketteihin rikkoo reilun kilpailun lakeja

Euroopan komissio aloitti asiasta virallisen tutkinnan kesäkuun lopussa.

Microsoftin Euroopan-suhteista vastaavan varapuheenjohtaja Nanna-Louise Linden mukaan muutokset koskevat ”yritysasiakkaita, jotka edustavat suurinta osaa kaupallisesta liiketoiminnastamme ETA-alueella ja Sveitsissä”.

EU:n toiveiden mukaisesti Microsoft tarjoaa lokakuusta lähtien Microsoft 365 -pakettinsa ilman Teamsia 2 euroa halvemmalla kuukausihinnalla. 

Teams maksaa jatkossa uusille asiakkaille 5 euroa kuussa itsenäisenä sovelluksena.

Microsoft tarjoaa kuitenkin yrityksille tilaustyypistä riippuen erilaisia vaihtoehtoja täällä

Microsoft aikoo myös parantaa Microsoft 365:n ja Office 365:n yhteensopivuutta muiden ohjelmistojen kanssa, jotta Zoomin ja Slackin kaltaiset kilpailijat voivat integroitua Exchangeen, Outlookiin ja Teamsiin. 

Ominaisuuksien avulla sovelluskehittäjät voivat “organisoida ja ohjata olemassa olevia ja julkisesti saatavilla olevia käyttöliittymiä paremmin”. 

Lisäksi Microsoft antaa kilpailijoiden isännöidä Office-sovelluksia lokakuusta lähtien. 

Kilpaileva kommunikointisovellus Slack kanteli EU:lle Teamsin niputtamisesta Officeen ja vaikutusvaltansa epäreilusta hyödyntämisestä jo yli 3 vuotta sitten. 

Euroopan komission tutkinta jatkuu, ja jää nähtäväksi, mikä sen reaktio on Microsoftin toimiin. Kommenttia se ei ole suostunut antamaan. 


Kuva: Sunder Muthukuraman

Suositellut

Uusimmat