Elon Musk palauttaa salaliittoteoreetikko Alex Jonesin tilin – ”Ihmiset ovat puhuneet”
Muskin teettämässä gallupissa 70 prosenttia vastaajista halusivat Jonesin takaisin alustalle. Musk vetosi jällleen kansan ääneen ja Jonesin tili oli palautettu muutama tunti myöhemmin.
IT Insider toimitus
11.12.2023

X:n (ent Twitter) omistaja Elon Musk jatkaa räväkällä linjallaan some-palvelun päättäjänä. Hän palautti pysyvän kiellon alustalle saaneen Alex Jonesin käyttäjätunnuksen ja antoi hänelle oikeudet jälleen lähettää viestejä palveluun.

Musk teki päätöksensä jälleen käyttäjä-äänestyksen pohjalta. 70 prosenttia Muskin kyselyyn vastanneista halusi Jonesin tilin takaisin. ”Ihmiset ovat puhuneet ja näin tulee tapahtumaan”, Musk viesti äänestyksen jälkeen. Muutamaa tuntia myöhemmin Jones oli tehnyt paluun Twitteriin.

Musk on palauttanut X:ään useita käyttäjätilejä äänestysten perusteella. Ensimmäinen palveluun oikeudet uudelleen äänestyksen perusteella saanut oli Donald Trump.

Nyt palveluun palaava Jones on tunnettu yhdysvaltalaisesta salaliittoteorioita levittävästä Infowars-sivustosta. Yksi hänen kuuluisimmista väitteistään koskee Sandy Hookin vuoden 2012 kouluampumisia. Jones väitti, että ampumiset olivat lavastettu aselakien tiukentamiseksi. Hänet tuomittiin maksamaan omaisille 1,5 miljardin dollarin korvaukset väitteistä. Ampumisen uhrien omaiset joutuivat Jonesiin uskovien vakavan häirinnän ja uhkailun kohteiksi.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat