Musk: Esto-ominaisuus poistetaan X-sovelluksesta
Ominaisuuden poistaminen voi kuitenkin johtaa ongelmiin App Storen ja Google Playn turvallisuusohjeistusten kanssa.
Max Lehtinen
21.8.2023

Ennen Twitterinä tunnetun sosiaalisen median alustan, X:n, omistaja Elon Muskin mukaan käyttäjien estämisen salliva toiminto poistetaan. 

”Esto tullaan poistamaan ’ominaisuutena’, lukuun ottamatta DM:iä [yksityisviestejä]”, Musk sanoi X-viestissä. ”Siinä ei ole mitään järkeä”, hän lisäsi. 

Estotoiminnon avulla käyttäjä voi tällä hetkellä estää valitsemiaan käyttäjiä ottamasta häneen yhteyttä, näkemästä hänen postauksia ja seuraamasta häntä. 

Muskin mukaan alusta säilyttäisi silti mykistystoiminnon, jota voi käyttää tiettyjen tilien postauksien ja toiminnan suodattamiseen.

Musk on aiemmin valittanut laajoista blokkauskampanjoista Twitter Blue -palvelun tilaajia vastaan.

X:n kilpailija Bluesky kokeili muutama kuukausi sitten selvitä markkinoilla ilman estotoimintoa, mutta ominaisuus lisättiin alustalle melko nopeasti. 

Esto-ominaisuuden poistaminen tai rajoittaminen saattaisi myös johtaa X:n kohdalla ristiriitaan suurten sovelluskauppojen, Applen App Storen ja Alphabetin Google Playn, turvallisuusohjeiden kanssa.

Applen mukaan sovelluksissa, joissa on käyttäjien tuottamaa sisältöä, on oltava mahdollisuus estää ihmisiä. Google Play -kaupan mukaan sovellusten on tarjottava sovelluksen sisäinen järjestelmä käyttäjien luoman sisällön ja itse käyttäjien estämiseksi.

Eston lopettaminen voi olla myös muuten teknisesti vaikeaa ja aiheuttaa ikäviä ongelmia sivustolle, joka on kärsinyt käyttökatkoista ja laajoista irtisanomisista.

Voikin hyvin olla, että suunnitelma on tulevaisuudessa yksi lisätapaus oikukkaan Muskin toteuttamatta jääneisiin lupauksiin.

Toisaalta X:n toimitusjohtaja Linda Yaccarinon mukaan suunnitelmaa ollaan jo viemässä eteenpäin. 

”Käyttäjiemme turvallisuus X:ssä on ensisijainen tavoitteemme. Ja olemme rakentamassa jotain parempaa kuin nykyinen esto- ja mykistysjärjestelmä. Jatkakaa palautteen antamista”, Yaccarino kirjoitti vastauksena kiusaamisen vastaisen aktivistin Monica Lewinskyn kritiikkiin Muskin ilmoitusta kohtaan. 

Kuva: Rubaitul Azad 

Suositellut

Uusimmat