Yrityskohtainen työehtosopimus toimii – Gofore päivitti sopimuksensa seuraavaan versioon
Uudessa sopimuksessa parannetaan perhevapaita. Goforen palkkaratkaisu säilyy ennallaan. Viime vuonna tulokseen perustuvat palkankorotukset toivat työntekijöille noin neljän prosentin korotukset kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana.
IT Insider toimitus
02.1.2023

Gofore oli viime vuoden alussa kärkijoukoissa kertomassa, että se on saanut sovittua yrityskohtaisen työehtosopimuksen. Nyt yhtiö on jo julkaissut uudistetun version sopimuksesta. Yhtiö julkaisi myös koko sopimuksen verkkosivuillaan.

Isoimmat muutokset ovat tammikuussa 2022 ostetun Devecton henkilöstön liittyminen sopimukseen ja muutokset perhevapaaseen.

Jatkossa synnyttävälle vanhemmalle maksetaan palkkaa raskausvapaalta 40 arkipäivän ajalta. Lisäksi sekä synnyttävälle vanhemmalle että ei-synnyttävälle vanhemmalle maksetaan palkkaa vanhempainvapaalta 36 arkipäivän eli noin 6 viikon ajalta. Siten Goforen kirjauksen mukaan ei-synnyttävän vanhemman oikeus pitää palkallista vanhempainvapaata kaksinkertaistuu noin kolmesta viikosta noin kuuteen viikkoon.

Kokemukset työehtosopimuksesta ovat Goforen ja henkilöstön edustajien mukaan hyviä.

”Palkkaratkaisu on ollut toimiva, ja sen jatkuminen on reilu myös tässä tilanteessa. Henkilöstö oli mukana uudistamassa perhevapaakirjauksia, joissa kiinnitimme huomiota yhdenvertaisuuteen ja erilaisiin perhemuotoihin. Ratkaisu oli lopulta arvokysymys: Ei-synnyttävän vanhemman vapaat kaksinkertaistuvat kolmesta viikosta kuuteen, joten vaikka kustannukset kasvavat, emme silti joutuneet luopumaan mistään. Henkilöstö on myös kiittänyt uusia kirjauksia läheisten huomioimisessa. Oikeus kahden päivän palkalliseen poissaoloon on ollut jo aiemmin oman vanhemman akuutin sairauden tai tapaturman takia, mutta nyt sopimus laajenee koskemaan myös työntekijän täysi-ikäistä lasta”, Goforen pääluottamushenkilö Staffan Österholm sanoo.

Goforen palkkaratkaisussa yleiskorotukset lasketaan neljännesvuosittain yhtiön tuloksen perusteella. Vuonna 2022 palkankorotukset olivat neljä prosenttia kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana.

Yrityskohtaisten sopimusten lisäksi työehtosopimuksia on tehty kootusti Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kautta. Tämä Tietoalat ry:n kanssa tehty sopimus lakkasi kuitenkin syksyllä olemasta voimasta, koska palkkaratkaisussa oli liian suuria erimielisyyksiä. Osapuolet jatkavat neuvottelujaan 3.1. jälkeen, tarkempi aika on vielä sopimatta.

Goforen työehtosopimus on luettavissa yhtiön verkkosivuilta.

Suositellut

Uusimmat