WSJ: Instagram saattaa julkaista Threadsin verkkoversion lähipäivinä
Useiden Threads-käyttäjien toivoman verkkoversion julkaisun ajankohta ei kuitenkaan ole varma, ja julkaisu voi myös venyä.
Max Lehtinen
21.8.2023

Instagram saattaa lanseerata suositun Threads-alustansa verkkoversion alkuviikosta, kertoo Wall Street Journal. 

Lehden lähteiden mukaan tämä on Instagramin nykyinen aikataulu, mutta verkkoversion lanseeraussuunnitelmat ”eivät ole lopullisia ja voivat muuttua”. 

Instagramin toimitusjohtaja Adam Mosseri kirjoitti Threadsissä viime viikolla, että Meta on jo testannut verkkoversion runkoa sisäisesti. Mosserin mukaan se ”tarvitsee vielä hieman työtä” ennen julkaisua.

Threadsin julkaisu heinäkuun alussa oli erittäin menestyksekäs, mutta alustalta puuttuu vieläkin haluttuja ominaisuuksia, kuten postauksien hakeminen ja verkkoversio. Threads on kuitenkin lisännyt uusia toimintoja ripeään tahtiin julkaisun jälkeen. 

Se lisäsi sovellukseen äskettäin monelta muulta sosiaalisen median alustalta tutun “following”-sivun, jossa käyttäjät voivat tutkia seuraamiensa henkilöiden toimintaa. 

Instagram on lisännyt käyttäjille myös mahdollisuuden lisätä sosiaalisen median alusta Mastodonin profiileihin varmennettuja linkkejä, jotka johtavat saman henkilön Threads-tiliin. 

Tämä on ilmeisesti osa ensimmäisiä askelia kohti ActivityPub-verkkoprotokollaa, jota Threads pyrkii sanojensa mukaan hiljalleen noudattamaan. 

ActivityPub perustuu ajatukseen yhdistetystä sosiaalisesta verkostosta, jossa sosiaalisen median alustat ovat yhteentoimivia eivätkä pyri lisäämään oman alustansa käyttöä suljetulla toimintamallilla.

Tällainen päämäärä ei ole teknologiajättien hallinnoimille alustoille kovinkaan luontainen, mutta Instagramin Threads saattaa pyrkiä muuttamaan asioita. 

Kuva: Julio Lopez 

Suositellut

Uusimmat