Witted haluaa pörssin kasvuyrityslistalle
Talented Solutionsin, New Things Companyn ja Mavericks Softwaren yhteenliittymisestä syntynyt Witted ottaa seuraavan askeleen ja aloittaa listautumismahdollisuuksien selvittämisen.
Mikko Torikka
11.1.2022

Ohjelmistokonsulttitalo Witted Megacorp haluaa listautua Nasdaq Helsingin kasvuyrityksiin keskittyvälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Yhtiö ilmoitti tänään, että se ryhtyy tutkimaan yhtiön mahdollisuuksia listautumisantiin ja listautumiseen.

Tavoitteena on vauhdittaa yhtiön kasvua Suomessa ja kansainvälisesti. Samalla yrityskaupat helpottuvat jatkossa, koska listatun yhtiön osakkeita on helpompi käyttää kaupan maksuvälineenä.

Witted sai nykyisen muotonsa viime syksynä kun Talented Groupin yhtiöt Talented Solutions, New Things Company ja Mavericks Software yhdistyivät Witted-nimen alle yhdeksi ohjelmistokonsulttitaloksi. Nyt Wittedillä on riittävästi kokoa listautumisen toteuttamiseen.

“Markkina on muuttunut. Asiakkaat ovat kuljettajan penkillä digitaalisessa palvelukehityksessä. Se paikka kuuluu heille, ei ohjelmistokonsulteille. Meillä on yhteinen tavoite rakentaa menestyviä kehitystiimejä, joita asiakas johtaa. Projektien sijasta työtä tehdään jatkuvana kehitystyönä, jossa voittavat tiimit ja yhteistyö ovat keskiössä. Witted kuuluu niihin, jotka ovat onnistuneet mukautumaan markkinan muutokseen. Siksi pystymme kasvamaan merkittävästi markkinaa nopeammin ja asiakkaat ovat tyytyväisiä”, sanoo Wittedin toimitusjohtaja Harri Sieppi.

Witted on onnistunut tuplaamaan liikevaihtoaan useampana toimintavuotena peräkkäin. VIime vuonna konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 15,7 miljoonaa euroa, josta liikevoitto oli 4 prosenttia. Tälle vuodelle konserni ennustaa vuoden 2021 tilinpäätökseen noin 30 miljoonan euron pro forma -liikevaihtoa.

Toimitusjohtaja Sieppi kertoi IT Insiderille näkemyksiään it-alan kehityksestä elokuun lopussa. Tuolloin Sieppi kertoi, että alan osaajapula vaatii uudenlaisia tapoja tarjota töitä parhaille osaajille. Hän jatkaa samalla linjalla listautumistiedotteessa:

“Toisin kuin monet alalla, Witted ei kärsi merkittävästi osaajapulasta vaan pystyy houkuttelemaan alan parhaita tekijöitä: kiinnostavilla kotimaisilla ja kansainvälisillä projekteilla, tarjoamalla erilaisia työkulttuureita, työsuhteen malleja ja työympäristöjä. Yksi malli ei sovi kaikille, eikä ole olemassa yhtä parasta paikkaa olla töissä, ja siksi Wittedin eri osat ovat muovattu vastaamaan eri tarpeisiin. Kun globaali taistelu ohjelmistokehittäjistä voitetaan, niin siitä hyötyvät sekä tekijät että asiakkaat”, toteaa Sieppi.

Witted aikoo kertoa avoimesti listautumismatkastaan tämän vuoden aikana blogissa yhtiön kotisivuilla sekä omassa podcastissaan.

Suositellut

Uusimmat