Twitter jatkaakin Googlen pilvipalveluiden asiakkaana
Yritysten välit ovat parantuneet Twitterin uuden toimitusjohtajan johdolla. Muskin ollessa johdossa häneen oli vaikea saada yhteyttä.
Max Lehtinen
22.6.2023

Twitter uusii Bloombergin mukaan Google Cloud -sopimuksensa jatkumaan kesäkuun lopun jälkeen, vaikka Platformer-lehti uutisoi aiemmin, että Twitter ei uusisi sopimusta.

Bloombergin anonyymin lähteen mukaan Twitterin uusi toimitusjohtaja Linda Yaccarino ja Googlen pilvipalveluiden johtaja Thomas Kurian ovat käyneet keskusteluja jopa kumppanuuden laajentamisesta. 

Yhteistyöhön kuuluisi mahdollisesti mainontaa, ja se antaisi Googlelle pääsyn Twitterin ohjelmointirajapintaan, lähde kertoi Bloombergille. Twitterin omistaja Elon Musk on lähteen mukaan tukenut yrityssuhteen parantamista. 

Bloombergin toinen lähde vahvisti, että yritykset ovat nyt hyvissä väleissä.

Twitterin päätökseen vaikutti, että sen suunnitelma hoitaa itse pilvipalvelunsa oli Bloombergin lähteen mukaan ”aikataulusta jäljessä”. 

Tesla-miljardööri Musk osti viime syksynä Twitterin ja on sen jälkeen pyrkinyt vähentämään kulueriä valtavasti. Erään Bloombergin lähteen mukaan pilvipalvelut olivat Muskin mielestä tärkeä säästökohde. 

Twitterin Google Cloud -sopimus alkoi vuonna 2018, ja se on Bloombergin lähteiden mukaan maksanut Twitterille 200–300 miljoonaa dollaria vuosittain.

Googlen oli aluksi vaikea saada yhteyttä Muskiin keskustellakseen maksamattomista laskuista. Se yritti jopa saada viestin välitettyä Muskille hänen avaruusyrityksensä eli SpaceX:n kautta. 

Bloombergin mukaan Twitter käyttää Googlen pilvipalveluita data-analyysiin ja koneoppimiseen. Platformerin mukaan Google Cloud suorittaa Twitterin roskapostitorjuntaa, haitallisen sisällön poistamista ja Twitter-tilien suojaamista.

Kuva: Alexander Shatov 

Suositellut

Uusimmat