TikTok houkuttelee jälleen poliitikkoja
Kesäkuun EU-parlamenttivaalit vetävät poliitikkoja TikTokiin. Nuorten äänestäjien tavoittelu painaa vaakakupissa enemmän kuin viranomaisten huolet tiedonkeruusta.
IT Insider toimitus
28.2.2024

EU-viraomaiset olivat viime vuonna kovin huolissaan TikTok-somepalvelun yksityisyydensuojasta ja tiedonkeruusta. Esimerkiksi kesäkuussa EU-parlamentti oli valmis kieltämään TikTokin julkishallinnossa. Ja komission työntekijöiden puhelimista TikTok kiellettiin jo viime keväänä.

Huolet loistavat poissaolollaan nyt kun kesäkuun EU-vaalit lähestyvät. Ehdokkaat ovat huomanneet, että TikTok on loistava paikka vaikuttaa ja tavoittaa nuoria äänestäjiä

Verkkolehti Politicon mukaan TikTokilla on noin 142 miljoonaa käyttäjää EU-alueella. TikTok kertoi aikaisemmin tässä kuussa, että noin kolmasosa EU-parlamentin jäsenistä käyttävät palvelua. EU-parlamentti on avaamassa oman TikTok-tilinsä kevään aikana vaaleihin valmistautumista varten.

Nuoret ovat merkittävä äänestäjäryhmä EU:ssa. Vuonna 2021 EU:Ssa oli 73 miljoonaa 15-29-vuotiasta kansalaista. Nuorista 50,6 prosenttia äänesti edellisissa EU-vaaleissa. Tämän vuoden vaaleissa äänestysikäraja laskee 16 vuoteen Saksassa ja Belgiassa. Itävallassa ja Maltalla ikäraja on ollut 16 jo aikaisemmin.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat