Threads aikoo asettaa käyttörajoituksia – Musk kutsuu matkijaksi
Threadsin roskapostisisältö on lisääntynyt, minkä vuoksi alustalle asetetaan käyttörajoituksia, joista ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.
Max Lehtinen
18.7.2023

Instagramin uusi sosiaalisen median alusta Threads aikoo asettaa rajoituksia käyttäjien päivittäiselle käytölle roskapostin lisääntymisen vuoksi, toimitusjohtaja Adam Mosseri kertoo Threads-päivityksessä

Mosserin mukaan päätös vaikuttaa haitallisten bottien lisäksi tahattomasti aktiivisiin ihmiskäyttäjiin, joita hän kehottaa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Mosseri ei kertonut rajoituksien luonteesta vielä sen tarkemmin.

Moni Threads-käyttäjä on valittanut alustan roskasisällöstä, jotka sisältävät muun muassa mainoksia uhkapelaamissivustoista tai kryptovaluutoista.

Myös Twitter ilmoitti aiemmin heinäkuussa käyttörajoituksista alustallaan, sillä omistaja Elon Muskin mukaan tekoäly-yritykset käyttivät maksutta valtavia määriä Twitter-dataa neuroverkkojen kehittämiseen. 

Threads ei kuitenkaan ilmeisesti aio rajoittaa aktiivisten käyttäjien käyttökokemusta samalla tavalla kuin Twitter, joka asetti käyttäjille pysyvät ja selkeät käyttörajat. Varmistetut Twitter-käyttäjät saavat nyt katsoa 10 000 viestiä päivässä. 

Threads vaikuttaa päätyneen toisenlaiseen ratkaisuun, joka keskittyy bottien poistamiseen ja antaa varmistetuille käyttäjille vapaat kädet selailuun. 

Musk reagoi päätökseen Twitter-päivityksessä ja kutsui Threadsiä kopioijaksi eli “copycatiksi”. 

Threadsin ensimmäiset päivät heinäkuun alussa olivat ennätyksellisiä käyttäjämäärien puolesta, mutta nyt alustan käyttö on vähenemässä ainakin Android-laitteilla. 


Kuva: Julio Lopez

Suositellut

Uusimmat