Teknojätit pitävät edelleen kiinni kulukurista
Isoista irtisanomisista viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa kertoneet Amazon, Google, Microsoft ja Meta pitävät edelleen kulut tiukasti kurissa, vaikka liiketoiminta onkin toipunut vuoden takaisesta shokista.
IT Insider toimitus
29.11.2023

Viime vuoden lopulla isoja irtisanomiskierroksia tehneet teknologiajätit Amazon, Google, Microsoft ja Meta ovat jatkaneet tiukkaa kulukuria irtisanomisten jälkeen, vaikka osakekurssit ja liiketoiminta ovatkin toipuneet vuoden takaisesta hidastumisesta.

Vuoden aikana yhtiöt ovat vähentäneet henkilökuntaa kymmeniä tai satoja. Mistään jätti-irtisanomista ei ole kyse, mutta taustalla on todennäköisesti sopeutumista ja siirtymistä uuteen hitaamman kasvuin aikaan, kertoo THe Wall Street Journal.

Teknologia-ala on WSJ:n arvion mukaan siirtymässä nopeasta kasvusta enemmänkin katteiden ja osakkeenomistajien tuoton varmistamiseen.

”Kaikkia kuluja katsotaan tarkemmin. Investointeja tehdään harkitummin. Tämä on uusi normaali”, sanoo rekrytointiyritys Growth by Design Talentin partneri Adam Ward.

Tekoälyä hyödynnetään myös HR-toiminnassa. Yritykset käyttävät yhä enemmän tekoälyä ihmisten ja osaamisen kehittämiseen ja sisäisten siirtojen tekemiseen. Myös rekrytointimarkkina on muuttunut. Palkat eivät ole laskeneet, mutta pahin työvoimapula on helpottanut eivätkä yritykset ole enää valmiit taipumaan yhtä paljon työntekijöiden vaatimuksiin kuin vuonna 2021.

Kuva: San Francisco, kuvaaja Piotr Musioł Unsplash

Suositellut

Uusimmat