Takavuosien pelien suurtapahtuma jää lopullisesti historiaan
Peliala on suurempi kuin koskaan, mutta aika ajoi jättitapahtuma E3:n ohi. Koronan vuoksi tauolle jäänyt messutapahtuma päättyy.
IT Insider toimitus
13.12.2023

Takavuosina maailman suurimpiin tietokonepelitapahtumien joukkoon kuulunut E3 (Electronic Entertainment Expo) sulkee ovensa lopullisesti.

Pelaaminen on yhä suositumpaa ja peliala on kokonaisuudessaan suurempaa kuin musiikki tai elokuvat. Mutta alalla ei ollut enää tilaa E3:n kaltaiselle tapahtumalle.

”Tiedämme, että hyvästien jättäminen rakastetulle tapahtumalle on vaikeaa, mutta valinta on nyt oikea. Peliteollisuudella on uusia tapoja tavoittaa fanit ja kumppanit”, Tapahtuman järjestäjä Entertainment Software Associationin toimitusjohtaja Stanley Pierre-Louis kertoi Washington Postille.

E3 jäi tauolle koronapandemian vuoksi vuonna 2020. Pelikehittäjät olivat jo ennen sitä alkaneet löytää edullisempia tapoja tavoittaa faneja. E3 oli ammattilaistapahtuma, johon osallistui pääasiassa pelitoimittajia ja alan ammattilaisia. Julkaisijat olivat siirtyneet jo ennen koronaa verkkolähetyksiin, joita fanit pääsivät suoraan katsomaan.

E3 järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Parhaimmillaan tapahtumassa oli kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Kuva: Glenn Francis, www.PacificProDigital.com cc-by 3.0

Suositellut

Uusimmat