Susanna Kyllönen sai vuoden 2022 Mimmit koodaa -palkinnon
Kyllönen on innostanut naisia koodauksen pariin omalla työllään ja esimerkillään. Seuraava tavoite on naisten oma teknologiayritys.
IT Insider toimitus
22.4.2022

Twig the Code -yhdistyksen käynnistäjä ja Mehiläisen IT-kehittäjä Susanna Kyllönen on palkittu tämän vuoden Mimmit koodaa -palkinnolla.

Toista kertaa jaetun palkinnon saanut Kyllönen on palkintoraadin perustelujen mukaan innostanut naisia opiskelemaan koodausta omalla esimerkillään ja työllään.

”Susanna on paitsi itse osoittanut, että oma-aloitteiset opinnot ovat toimiva reitti hienoon työpaikkaan ohjelmistoalalla, myös käynnistänyt yhdistyksen, joka auttaa muita pystymään samaan. Twig the Code -yhdistys on tärkeä toimija naisten saamiseksi ohjelmistoalalle, ja Susannan merkitys sen perustamiselle ja työlle on ollut täysin keskeinen”, viime vuonna palkinnon saanut Eeva-Jonna Panula sanoi palkinnon jakotilaisuudessa.

Kyllösen oma tarina koodaamiseen ryhtymisestä on sekä koskettava että esimerkillinen.

”Kun äitini sairastui Alzheimeriin, halusin sekä haastetta omille aivoilleni että osaamisen, jolle riittää kysyntää. Mentori auttoi alkuun. Olen kiitollinen ja haluan auttaa muita”, Susanna Kyllönen sanoo.

Mimmit koodaa -ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha korostaa, että Kyllönen on hieno esimerkki sekä alalle pyrkiville, siellä eteneville että yrityksille.

”Ohjelmistoala kaipaa uusia osaajia, naiset ovat meille valtava voimavara. Susanna on itse opiskellut perustaidot, päässyt niiden avulla juniorikoodariksi – ja ylenee nyt ohjelmistokehittäjäksi Mehiläisellä. Susanna on loistava esimerkki myös yrityksille, että naisiin kannattaa panostaa”, kiittää Roiha.

Kyllönen itse työskentelee paitsi leipätyössään Mehiläisen IT-kehittäjänä, myös unelman hyväksi.

”Tavoitteemme on naisten oma teknologiayritys. Työtä on paljon, mutta miksi ei?”, kysyy Kyllönen.

Kuvassa vasemmalta Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, Mimmit koodaa -palkinnon 2022 voittanut Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaus: Mikke Pöyhönen

Suositellut

Uusimmat