Spotifyn tekoäly-DJ on saatavilla 50 maassa – mutta ei vielä Suomessa
Tekoälyä hyödyntävä ominaisuus ehdottaa käyttäjälle musiikkia tämän kuunteluhistorian perusteella. Toiminto on saatavilla yhä vain englanniksi.
Max Lehtinen
09.8.2023

Spotifyn helmikuussa julkaisema tekoäly-DJ on nyt saatavilla 50 maassa eri puolilla maailmaa, kuten Australiassa, Kanadassa, Jamaicassa ja Filippiineillä. 

EU-maista toiminto on saatavilla vain Ruotsissa, Maltalla ja Irlannissa. Julkaisun laajentamisesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta tekoäly-DJ on saapumassa lopulta myös Suomeen. 

DJ on käyttäjän henkilökohtainen tekoälyavustaja, joka perustaa kappale-ehdotuksensa käyttäjän aiempaan toimintaan. Spotifyn mukaan se antaa käyttäjälle suosituksia artisteista, joita käyttäjä “varmasti rakastaa, mutta ei ole löytänyt vielä”. 

DJ osaa myös kommentoida kappaleita radiojuontajan tapaan ja käyttää huumoria käyttäjän kuuntelukokemuksen parantamiseksi. 

Lisäksi DJ vaihtelee kappaleiden tyyliä ja aikakausia, joten käyttäjällä on mahdollisuus saada tavallista radiokanavaa muistuttava kokemus. Suurena erona on tietenkin, että soitetuilla kappaleilla on suurempi todennäköisyys olla kuuntelijalle mieluisia. 

Mikäli DJ:n ehdotukset eivät miellytä, soittolistan voi yrittää vaihtaa toiseen tekoälyn muodostamaan listaan. 

Spotifyn mukaan sovelluksen älypuhelinkäyttäjät kuuntelivat DJ-radiota lähes kolmasosan kokonaiskuunteluajastaan heinäkuun lopussa. 


Kuva: Alexander Shatov

Suositellut

Uusimmat