Spotifyn kokeilu: Ovatko videokurssit alustan seuraava hittituote?
Spotify kartoittaa oppituntien kysyntää käyttäjätestauksella. Yrityksen mukaan kyseessä on luonnollinen jatke podcast-muotoiselle opetukselle.
Max Lehtinen
27.3.2024

Spotify testaa alustallaan opetusvideokursseja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, yritys kertoo blogissaan. Kurssit on tehty yhteistyössä kolmansien osapuolien, kuten BBC:n ja maksullisen verkko-opetusalusta Skillsharen, kanssa. 

Kokeilun aikana jokaisen kurssin kaksi ensimmäistä oppituntia ovat ilmaisia, Spotify kertoo. TechCrunchin mukaan koko kurssien hinnat ovat jossakin 20 ja 80 punnan (23–93 €) välillä.  

Spotifyn mukaan opetusvideot ovat luonnollinen jatke alustalla suosiota nauttineille podcasteille, jotka käsittelevät monia aiheita historiasta neuropsykologiaan.

Kokeilu on myös osa trendiä, jossa tiedonvälitys ja klassinen opetus ovat siirtyneet ja siirtyvät yhä vahvemmin internetiin. Korona-aika on lisännyt muutosprosessin nopeutta.

Spotifyn koulutusliiketoiminnan tuotejohtaja Mohit Jitanin mukaan yritys pyrkii ymmärtämään kokeilunsa avulla sekä kurssien hinnoittelua että erilaisen sisällön kysyntää.

”Opimme paljon siitä, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita ja saamme paljon kategorioita [näiden aiheiden] ympärille. Sitten menemme etsimään… parasta sisältöä”, Jitani sanoo.

Tieto käyttäjän aiemmasta kuunteluhistoriasta parantaa ehdotusten (ja esim. tarjousten) kohdentamista, mikä voi johtaa melko mittaviin rahavirtoihin. Spotifylla tällaista dataa riittää.

Ei kuitenkaan ole mitään varmuutta, että ominaisuus laajenisi kokeilun jälkeen yleisempään käyttöön. 

Suositellut

Uusimmat