Spotifyn kokeilu lisävarusteiden myyjänä loppui lyhyeen – käyttäjät raivoissaan
Spotify ilmoitti juuri lopettavansa autoon yhdistävän näyttönsä tukemisen kokonaan. Yritys neuvoo asiakkaita heittämään lähes sadan euron laitteet roskiin.
Max Lehtinen
25.5.2024

Spotify on saanut vihaa niskaansa ilmoittamalla, ettei se jatka Car Thing -nimisen Bluetooth-laitteen tukemista joulukuun 2024 jälkeen. Tämä tarkoittaa käytännössä toimintakyvyn riistämistä kaikilta, myös toimivilta, laitteilta. 

Spotify ei aio antaa laitteista hyvitystä, vaan neuvoo asiakkaita heittämään laitteet roskiin. 90 dollaria maksava laite tuli markkinoille helmikuussa 2022, mutta tuotanto lopetettiin jo viisi kuukautta myöhemmin.

Spotifyn päätösten takana on laitteen huono menestys markkinoilla. 

Laitteen ympärille muodostuneen yhteisön mielestä on kuitenkin vastuutonta lopettaa laitteen tukeminen kokonaan avaamatta mahdollisuutta yhteisön ylläpitämälle tuotteelle. Päätös alentaa omistusoikeuden merkitystä ja lisää elektronisen jätteen määrää tarpeettomasti.

Kehittäjät voisivat lisätä laitteeseen ohjelmistoja käyttämättä yhtään Spotifyn resursseja, lukuun ottamatta kehitystyötä, joka vaadittaisiin avointen päivitysten mahdollistamiseen.

Car Thing on kuin lisänäyttö Spotifyn ja kartan käyttöä varten. Se yhdistää autoon Bluetoothin välityksellä, mutta käyttöliittymällä ei voi tehdä sen enempää kuin puhelimellakaan, mikä on aiheuttanut laitteen epäsuosion. 

”Ymmärrämme, että tämä voi olla pettymys, mutta tämän päätöksen ansiosta voimme keskittyä kehittämään uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka lopulta tarjoavat paremman kokemuksen kaikille Spotifyn käyttäjille”, yritys kirjoittaa sivuillaan. 

Suositellut

Uusimmat