Solita ostaa dataosaamista Tanskasta
Tanskalainen Intellishore on viimeisin kovaa vauhtia kansainvälistyvän Solitan ostos.
Mikko Torikka
29.11.2021

Suomalainen it-palveluyritys Solita ostaa tanskalaisen data-analytiikkaan ja strategiakonsultointiin keskittyvän Intellishoren.
Intellishorella on Kööpenhaminassa yli 40 työntekijää. Kaupan myötä Solitan liiketoiminta- ja dataliiketoiminta Tanskassa kasvaa merkittävästi, noin 50 henkilöön.

Intellishore on erikoistunut yritysten data- ja strategiahaasteiden ratkaisemiseen. Intellishoren asiakkaisiin kuuluy muun muassa LEO Pharma, Nordisk Film, Amgros, Joe & the Juice ja Tanskan veroviranomainen.

Intellishoren perustajat Amit Luthran ja Sonu Bangan jatkavat yrityksen työntekijöinä ja Intellishore jatkaa toimintaansa itsenäisenä. Intellishore jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Solita-konsernia.

”On hienoa yhdistää voimamme Intellishoren kanssa, sillä yrityksellä on erittäin vahva kokemus asiakkaiden auttamisesta datalähtöisissä liiketoiminnan muutostarpeissa Tanskassa. Tiimimme sopivat loistavasti yhteen: Molemmilla yrityksillä on vahva teknologian, strategiakonsultoinnin ja organisaatiomuutosten hallinnan osaaminen ja – mikä tärkeintä – mahtavia ihmisiä”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos.

Kauppa on osa Solitan järjestelmällistä kansainvälistymistä. Solitan toimitusjohtaja Ossi Lindroos kertoi näkemyksistään yritysten kansainvälistymiseen IT Insiderille aikaisemmin tänä vuonna. Hän kertoi tuolloin, että yritysten kannattaa lähteä rohkeasti kansainvälistymään.
Solitalla on tällä hetkellä yli 1200 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Belgiassa ja Saksassa.

Suositellut

Uusimmat