Sirupula jatkuu odotettua kauemmin
Pula suorittimista ja muista tietokoneiden komponenteista helpottuu, mutta jatkuu ainakin pitkälle ensi vuoteen.
IT Insider toimitus
22.10.2021

Maailmaa riivaava sirupula helpottuu ensi vuoden aikana, mutta ongelmat jatkuvat vielä vuodelle 2023, uskoo Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger.
”Tilanne on nyt huonoimmillaan. Ensi vuonna joka neljännes on edellistä parempi. Siltikään kysyntä ja tarjonta eivät saavuta tasapainoa ennen vuotta 2023”, Gelsinger sanoi CNBC:lle.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su sen sijaan uskoo sirupulan ratkeavan jo ensi vuoden aikana, The Verge kertoo. Ensi vuonna valmistuvat uudet tuotantolaitokset auttavat tilannetta merkittävästi.

Pula tietokoneiden siruista näkyy myös Intelin kolmannen vuosineljänneksen tuloksessa. Yhtiön tieokoneiden suorittimia valmistavan Client Computing Groupin liikevaihto laski 2 prosenttia. Kannettavien osalta laskua oli viisi prosenttia.

Kannettavien tietokoneiden myynnin lasku johtuu pääasiallisesti osien heikosta saatavuudesta. Suorittimien lisäksi toimitusketjuissa on ollut ongelmia muidenkin komponenttien osalta.

”Valmistajilla voi olla suorittimia, mutta näyttöpaneelit tai wlan-komponentit puuttuvat”, Gelsinger kertoi haastattelussa.

Kuva: Ryan Unsplash

Suositellut

Uusimmat