Shopify siivoaa työntekijöidensä kalentereita
Sähköisen kaupankäynnin kehittäjä haluaa antaa työntekijöilleen aikaa tehdä töitä kokoustamisen sijaan. Kaikki yli kahden henkilön toistuvat tapaamiset poistetaan pysyvästi.
Mikko Torikka
03.1.2023

Verkkokaupan ratkaisuja kehittävä kanadalainen Shopify aloitti vuoden 2023 radikaalilla kalentereiden siivousoperaatiolla. Yhtiön uusien ohjeistusten mukaan kaikki toistuvat tapaamiset perutaan pysyvästi, jos niihin on kutsuttuna yli kaksi henkilöä. Asiasta kertoo Bloomberg.

Lisäksi keskiviikot ovat yhtiön sääntöjen mukaan työpäiviä ilman kokouksia ja kaikki yli 50 henkilön kokoukset ovat torstaisin. Niitä saa olla yksi viikossa.

Yhtiön johto suosittelee henkilöstöään myös kieltätytymään kokouksista ja poistamaan itsensä laajoista sisäisistä chatryhmistä.

Shopifyn toimitusjohtajan ja toisen perustajan Tobi Lutken mukaan ihmisten on helpompi hyväksyä kalenteriinsa tapahtumia kuin kieltäytyä niistä. Siitä huolimatta jokainen hyväksyntä on kieltävä vastaus kaikelle muulle, mitä sinä aikana voisi tehdä.

Tämän vuoksi yhtiön innovatiivisuus kärsii, kun suurin osa ajasta menee olemassaolevan toiminnan ylläpitämiseen, Lutke kirjoitti yhtiön sisäisessä sähköpostissa.

Suuret, pitkät ja tuottamattomat kokoukset ovat nousseet nykypäivän hybridityön isoksi ongelmaksi ja monet yritykset yrittävätkin rajoittaa niitä. Esimerkiksi Meta ja Twilio ovat ohjeistaneet henkilöstöään järjestämään kokouksettomia päiviä.

Pohjois-Carolinan yliopiston viimevuotisen tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaistyöntekijät ovat kokouksissa keskimäärin 18 tuntia viikossa. He kieltäytyvät 14 prosentista kutsuista, mutta haluaisivat jättää kolmanneksen kokouskutsuista hyväksymättä.

Tutkimustulosten mukaan tuottamattomat kokoukset, joihin osallistutaan puoliväkisin, maksavat noin 100 miljoonaa vuodessa isoissa organisaatiossa.

Kuva Eric Rothermel Unsplash

Suositellut

Uusimmat