SAP:n pilvi saa oman tekoälyavustajan
Jouleksi nimetty generatiivinen tekoäly tullaan integroimaan koko SAP:n pilvitarjontaan.
IT Insider toimitus
27.9.2023

Joule on rakennettu suoraan sisälle teknologiaan, joka pyörittää maailman kriittisimpiä liiketoimintaprosesseja. Se on tekoälyavustaja, joka ymmärtää aidosti liiketoimintaa.

Yritysten toimintaa pyörittäviä ohjelmistoja kehittävä SAP julkaisi omaan tekoälyavustajan nimeltä Joule. Joule on monien muiden ”apuohjaajien” tapaan luonnolista kieltä käyttävä generatiivinen tekoäly.

Joule upotetaan koko SAP:n pilvipohjaiseen yritysportfolioon. Joule hyödyntää SAP-järjestelmistä saatavia tietoja sekä myös kolmannen osapuolen lähteitä. SAP:n mukaan Joule parantaa tuottavuutta turvallisella ja vaatimustenmukaisella tavalla.

”Lähes 300 miljoonaa yrityskäyttäjää ympäri maailmaa työskentelee säännöllisesti SAP:n pilviratkaisujen kanssa, joten Joule pystyy määrittelemään uudelleen tavan, jolla yritykset – ja ihmiset, jotka niitä pyörittävät – työskentelevät”, sanoo SAP:n toimitusjohtaja ja johtoryhmän jäsen Christian Klein.

”Joule hyödyntää SAP:n ainutkertaista asemaa liiketoiminnan ja teknologian solmukohdassa. Joule perustuu merkitykselliseen, luotettavaan ja vastuulliseen tapaan lähestyä luomaamme liiketoimintateknologiaa. Joule tietää, mitä tarkoitat, ei pelkästään mitä sanot.”

Joulen apua voi pyytää esimerkiksi myynnin toimivuuden ymmärtämiseen. Muihin datakokonaisuuksiin linkittymällä Joule pystyy tunnistamaan heikosti toimivia osa-alueita ja paljastaa ongelman esimerkiksi yrityksen toimitusketjussa. Joule voi tämän jälkeen muodostaa automaattisesti yhteyden yrityksen toimitusketjujärjestelmään ja tarjota korjausehdotuksia yrityksen arvioitavaksi.

Joule tulee toimittamaan jatkuvasti uusia skenaarioita kaikille SAP-ratkaisuille. Esimerkiksi henkilöstöhallintoa se voi auttaa puolueettomien työnkuvausten laatimisessa sekä relevanttien työhaastattelukysymysten luomisessa.

Joule tulee saataville SAP SuccessFactorsin (HR) ja SAP Startin (central entry point for accessing SAP cloud business solutions) kanssa tämän vuoden marraskuussa ja SAP S/4HANA Public Cloud Editionin (ERP) kanssa ensi vuoden alussa. SAP Customer Experience ja SAP Ariba -ratkaisut sekä SAP Business Technology Platform tulevat seuraamaan useita muita, koko SAP:n portfolion laajuisia päivityksiä.

Joule perustuu SAP:n nykyiseen Business AI -tarjoomaan ja täydentää sitä.

Suositellut

Uusimmat