OpenAI:n ChatGPT 3.5 Turbon toimintaa voi nyt kustomoida omalla datalla
OpenAI:n mukaan chatbotin hienosäätäminen voi lisätä sen suorituskykyä ja vähentää asiakkaiden maksamia kustannuksia.
Max Lehtinen
24.8.2023

OpenAI:n GPT-3.5 Turboa voi nyt hienosäätää käyttäjän omiin käyttötarpeisiin ohjatun oppimisen menetelmillä, yritys kertoo blogikirjoituksessaan

Jatkossa chatbottia hyödyntävän henkilön tai yrityksen datalla mukautettu malli voi OpenAI:n mukaan vastata yrityksen kehittyneemmän chatbotin, GPT-4:n, toimintakykyä ja toimia tietyissä tehtävissä jopa paremmin. 

OpenAI ei sanojensa mukaan käytä chatbotille annettuja tietoja tai niiden avulla saatuja vastauksia tuotteidensa kehittämiseen.

Yritys kuitenkin skannaa kaiken hienosäätöön käytettävän datan moderointityökaluillaan selvittääkseen, onko se ristiriidassa yrityksen turvallisuusstandardien kanssa.

Chatbottia voi ohjeistaa hienosäädön avulla esimerkiksi kirjoittamaan vastauksensa eri kielillä eri konteksteissa, jotka riippuvat asiakkaan käyttötarpeista. 

Chatbotin voi myös opettaa vastaamaan käyttäjän kehotuksiin tietyn brändin mukaisesti, mistä voi olla hyötyä esimerkiksi markkinointisuunnittelussa. 

ChatGPT 3.5 Turbon hienosäätäminen on OpenAI:n mukaan myös tilaisuus lyhentää kehotteiden pituuksia ja samalla vähentää asiakkaille aiheutuvia kustannuksia, jotka perustuvat osaltaan kehotteiden merkkimäärään. 

“Varhaiset testaajat ovat pienentäneet kehotteiden kokoa jopa 90 prosenttia hienosäätämällä malliin ohjeita”, OpenAI väittää blogikirjoituksessa.

Hienosäätöön liittyvät kustannukset ovat erilaiset koulutus- ja käyttövaiheessa. Kustannukset lasketaan käytettyjen tokeneiden perusteella. 

Token on englanninkielinen termi ja generatiivisen tekoälyn kielitaidon perusyksikkö. OpenAI:n mukaan sen chatboteissa 1 000 tokenia vastaa noin 750 sanaa.

Hinta ChatGPT 3.5 Turbon kouluttamisesta on 0,008 dollaria per 1 000 syötettyä tokenia.

Käytön aikana chatbotille annetut kehotteet kustantavat asiakkaalle 0,012 dollaria per 1 000 tokenia ja vastaukset 0,016 dollaria per 1000 tokenia.

Yritys kehittää paraikaa samaa hienosäätöominaisuutta GPT-4:lle ja julkaisee sen “myöhemmin syksyllä”. 


Kuva: Andrew Neel

Suositellut

Uusimmat