Nvidia tahkosi 12,3 miljardia dollaria voittoa vain kolmessa kuukaudessa
Yrityksen toimitusjohtaja Jensen Huang uskoo laskentatehon ja generatiivisen tekoälyn saavuttaneen käännekohdan.
Max Lehtinen
22.2.2024

Tekoälyaikakauden laskentatehon mahdollistava Nvidia raportoi juuri ennätyksellisen 12,3 miljardin dollarin liikevoiton tammikuussa päättyneellä tilikaudella. 

Yrityksen liikevaihto lokakuun lopun ja tammikuun lopun välisenä aikana oli 22,1 miljardia dollaria, tehden yrityksen voittomarginaalista valtavat 55,7 prosenttia.  Liikevoitto oli 265 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samalta ajalta. 

Nvidian kehittyneet grafiikkaprosessorit ovat olleet kuumaa valuuttaa tekoälymallien räjähdysmäisen yleistymisen jälkeen. 

Nvidian siruja käytetään muun muassa Microsoftin, Amazonin ja Metan tekoälymallien kouluttamiseen, ja näyttää siltä, että valtava kysyntä ei ole laskemassa. 

“Nopeutettu laskenta ja generatiivinen tekoäly ovat saavuttaneet käännekohdan. Kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti yrityksissä, toimialoilla ja valtioissa”, Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang totesi tulosraportin yhteydessä. 

Huang uskoo, että datakeskuksiin tehtävät investoinnit kaksinkertaistuvat seuraavan viiden vuoden aikana. 

Huang ei kuitenkaan luota laskennan ulkoistamiseen datakeskuksille, vaan hän uskoo yritysten ja valtioiden tarvitsevan omat tekoälyinfrastruktuurinsa. 

Tekoälyinfrastruktuurin uudistamista on peräänkuuluttanut myös tekoälyjätti OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman

Suositellut

Uusimmat