OpenAI:n Altman hakee Yhdysvaltojen hyväksyntää uudelle miljardien dollarien siruhankkeelle
Altman on tavannut kauppaministeri Gina Raimondon lisäksi sijoittajia ja teknologiayritysten johtajia puhuakseen siruhankkeen tulevaisuudesta.
Max Lehtinen
16.2.2024

OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman hakee Yhdysvaltojen hallinnon hyväksyntää uudelle siruhankkeelleen, jonka tarkoituksena olisi valmistaa mikropiirejä tekoälykehitykseen, kertoo Bloomberg.  

Bloombergin mukaan Altman tapasi vastikään Yhdysvaltojen kauppaministeri Gina Raimondon varmistaakseen Washingtonin siunauksen hankkeelle. Tapaamisen lopputuloksesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Altman on kuitenkin lähteiden mukaan pyrkinyt järjestämään tapaamisia myös muiden Yhdysvaltojen virkamiesten kanssa. 

Hankkeen potentiaalisia sijoittajia hän on Bloombergin mukaan tavannut jo useiden viikkojen ajan. 

Bloombergin ja Financial Timesin mukaan Altman on tavannut lähiviikkoina ainakin Samsungin sekä sirujätti TSMC:n johtajia. Hän on keskustellut hankkeestaan myös Lähi-idän valtioiden sijoitusrahastojen kanssa, Bloomberg raportoi. 

Altmanin suunnittelema miljardien dollarien arvoinen siruhanke voi kuitenkin aiheuttaa Yhdysvaltojen hallinnossa turvallisuuteen liittyviä huolia, etenkin koska Altman hakee hankkeelle sijoituksia ulkomailta. 

Altmanin suunnitteleman siruhankkeen tarkoituksena on parantaa globaalin siruteollisuuden tilaa etenkin tekoälykehitystä varten, Altman selitti X-postauksessaan reilu viikko sitten. 

“Massiivisen AI-infrastruktuurin ja kestävän toimitusketjun rakentaminen on ratkaisevaa taloudellisen kilpailukyvyn kannalta”, hän kirjoitti postauksessaan. 

Suositellut

Uusimmat