Nixusta rakentuu DNV-Cyber – tavoitteena kyberturvan kärkipaikka
Kyberturva-ekspertti Nixu päätyi viime vuoden lopulla norjalaisen DNV:n omistukseen. Nyt DNV:ssä olevasta kyberosaamisesta rakennetaan alan globaalia kärkiyritystä. Uuden DNV Cyberin toimitusjohtajaksi on nimitetty Nixua luotsaava Teemu Salmi.
Timo Sormunen
13.2.2024

Norjalainen riskienhallintajätti DNV kertoo rakentavansa kyberturvasta itselleen uutta globaalia kasvubisnestä. Uusi liiketoimintayksikkö rakentuu DNV:n, Hollannista vuonna 2021 hankitun Applied Riskin sekä suomalaisen Nixun pohjalle.

Uudessa liiketoiminnassa on yhteensä yli 500 kyberturva-ammattilaista. Toimipisteitä on eri maissa yhteensä 11.

DNV:n konsernijohtajan ja toimitusjohtajan Remi Eriksenin mukaan yhdistymisen tavoitteena on rakentaa yksi Euroopan nopeimmin kasvavista kyberturvayrityksistä. Kasvua haetaan sekä nykyisiltä että uusilta markkinoilta.

”Yhdistämme Nixun kyberturvan konsultointi- ja hallinnointipalvelut, Applied Riskin teollisuusautomaatiojärjestelmien suojaamisen sekä DNV:n osaamisen kriittisessä infrastruktuurissa. Samalla valmistaudumme merkittävään kasvuun tulevaisuudessa”, Eriksen toteaa.

DNV ja Nixu ovat yhdistäneet myös hallintajärjestelmien sertifiointiliiketoimintansa, mikä lisää tarjottavien tietoturvallisuuden sertifiointi- ja koulutuspalveluiden tarjontaa.

Näihin palveluihin kuuluvat tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien sertifiointi (ISO/IEC 27001), kansalliset turvallisuusarvioinnit, pilvipalvelutarjoajien CSA STAR -sertifioinnit, maksukorttialan (PCI) turvallisuusarvioinnit ja terveydenhuollon tietojärjestelmien turvallisuusarvioinnit.

Suomi on tärkeä markkina

Uusi yhdistetty liiketoiminta käynnistyy ensi kesänä. Vuoden 2025 alusta lähtien se pyörii DNV Cyber-nimen alla. Sen ohjaimiin tarttuu Nixun toimitusjohtaja Teemu Salmi.

DNV Cyberin synty oli hänen mukaansa tiedossa jo taannoista yrityskauppaa tehtäessä. Yrityskaupoissa pienemmän osapuolen kohtalona on usein sopeutua ja kuihtua, mutta Nixun tapauksessa suunta on päinvastainen. Tuore kolmen toimijan yhdistymispäätös tuo mukanaan paljon positiivista myös Suomeen.

”Suomi on DNV Cyberille iso ja tärkeä markkina-alue, joten tänne on luvassa entistä enemmän investointeja”, kertoo Salmi It-Insiderille.

Pohjoismaiden ja Pohjois-Euroopan lisäksi asemia aiotaan vahvistaa myös muualla Euroopassa.

”Meillä on Singaporen keskuksen kautta jalansija myös Aasian markkinoille, joten kattavuutemme on varsin globaali”, Salmi lisää.

Nixu poistui joulukuussa 2023 tehdyn yrityskaupan myötä Helsingin pörssistä. Viime vuoden tuloslukuja toimitusjohtaja ei kuitenkaan vielä paljasta.

”Sen voin sanoa, että tulos parani ja lunastimme antamamme lupaukset. Meillä on varsin aggressiivinen kasvusuunnitelma, joten kannattavuudesta on pidettävä jatkossakin huolta”, Salmi toteaa.

Suositellut

Uusimmat