Mimmit koodaa on kouluttanut jo sata AWS-osaajaa
Maksuttomat pilviopinnot auttavat AWS-sertifikaattien suorittamisessa ja auttavat osaltaan naisia mukaan ohjelmointialalle.
IT Insider toimitus
15.3.2023

Naisia ohjelmistoalalle auttava Mimmit koodaa -ohjelma kehittyy koko ajan ja nyt ohjelman kautta on suoritettu muun muassa sata AWS-sertifikaattia.

”Lukemattomat naiset ovat jo löytäneet kauttamme uralleen uuden suunnan, ja ohjelmistoala on avautunut työareenana naisille jatkuvasti paremmin. Haluamme kuitenkin luoda koko ajan entistä enemmän konkretiaa, ja mikä olisi konkreettisempaa kuin monen työntantajan arvostama sertifikaatti”, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi sanoo.

Naiset ovat suorittaneet Amazonin pilvipalveluihin perehdyttävän AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. AWS tarjoaa ohjelmaan osallistuville naisille maksutta perinpohjaiset pilvipalveluopinnot, jotka tähtäävät AWS Cloud Practitioner- ja AWS Solutions Architect Associate -sertifikaatteihin.

”On palkitsevaa huomata, että niin moni nainen on innostunut suorittamaan ohjelman kautta alan tärkeitä sertifikaatteja. Sekä ohjelmistoalan sukupuolittuneisuuden korjaaminen että uusien osaajien saaminen ovat tärkeitä tavoitteitamme, siksi Mimmit koodaa -yhteistyö on meille arvokasta, sanoo Head of Enterprise Sales Sari Uusitalo Amazon Web Servicesiltä.

Ohjelman vetäjänä Köpsi on paitsi ollut rakentamassa lukuisia eri yhteistyömuotoja, myös päässyt aitiopaikalta näkemään erilaisten panostusten tulokset. AWS-yhteistyö saa häneltä parhaat arvosanat.

”Tekeminen AWS:n kanssa on ollut toistaiseksi kaikkein merkittävin yritysyhteistyömme. Mimmit koodaa on vuosien varrella madaltanut monen kynnystä ottaa ensiaskeleet koodaamisen parissa, ja nyt meillä on alati kasvava joukko sertifioituja ammattilaisia. Tämän tyyppiselle yhteistyölle on jatkossa tilausta.”

Kuva: AWS:n Senior Solutions Architect ja TIVIAn hallituksen puheenjohtaja Ursula Koski (vasemmalla) ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi AWS:n asiakastilaisuudessa.

Suositellut

Uusimmat