Microsoftin kevyempi Teams on nyt kaikkien saatavilla
Maaliskuusta asti esiversiona kehitetty uusi Teams on kaksi kertaa aikaisempaa nopeampi ja vaatii selvästi vähemmän muistia.
IT Insider toimitus
06.10.2023

Microsoftin Teams-etäkokous- ja yhteistyöohjelmisto on aktiivisessa käytössä suuressa osassa suomalaisten tietotyöläisten joukkoa. Teams on tullut tutuksi resurssisyöppönä, joka varaa koneesta muistia ja vie prosessoritehoa.

Koneen tuulettimen puhinaan on nyt luvassa helpotusta, kun Microsoftin uusi Teams-versio tuli pc- ja mac-käyttäjien saataville. Suurelta osin uusiksi koodattu Teams vie Microsoftin mukaan 50 prosenttia vähemmän muistia ja sen on kaksi kertaa edellisversiota nopeampi.

Muitakin parannuksia on luvassa. Kokouksiin liittyminen on aiempaa nopeampaa ja sovellus vie 70 prosenttia vähemmän tallennustilaa

Uuden Teamsin esiversiot ovat olleet saatavilla jo keväästä saakka. IT Insider on ollut aktiivinen esiversion käyttäjä ja Microsoftin lupauksille tuntuu olevan katetta. Nopeus ja resurssien säästö tuntuvat päivittäisesä käytössä.

Uuden Teamsin osalta kyseessä on enemmän kuin vain ohjelmistopäivitys. Tähän asti Teamsin työpöytäsovellukset on tehty Electron-sovelluskehyksellä. Jatkossa taustalla on Edge Webview2-teknologia sekä React-kirjasto.

Uudet ominaisuudet tulevat jatkossa vain uuteen Teamsiin, joten organisaatioiden on syytä päivittää ohjelmisto. Edellinen Teams-versio kulkee tästä lähtien nimellä Teams Classic.

Suositellut

Uusimmat