Microsoft varoittaa Ukrainan hallitusta kyberhyökkäyksistä
Yritys auttaa Ukrainan hallitusta tarjoamalla sille tiedustelutietoa ja puolustautumissuosituksia. Microsoftilla on myös omia työntekijöitä Venäjällä, Ukrainassa ja maiden lähialueilla.
Kalle Keinonen
01.3.2022

Microsoft kertoi maanantaina tiedottaneensa Ukrainalle siviilikohteisiin ja armeijaan kohdistuvista kyberhyökkäyksistä. Microsoftin lisäksi myös muut yhdysvaltalaiset teknologiayhtiöt ovat reagoineet Venäjän hyökkäykseen. Facebookin omistaja Meta ja Googlen emoyhtiö Alphabet ovat ilmoittaneet pyrkimyksistään vähentää disinformaatiota alustoillaan.

”Viime päivinä olemme tarjonneet Ukrainan viranomaisille tiedustelutietoa ja puolustautumissuosituksia koskien useisiin kohteisiin kohdistuvia hyökkäyksiä”, kirjoitti Microsoftin johtaja Brad Smith blogijulkaisussaan.

Blogijulkaisun mukaan yksi yhtiön ensisijaisista velvollisuuksista on ”auttaa hallituksia ja maita puolustautumaan kyberhyökkäyksiltä”. Microsoftilla on työntekijöitään Venäjällä, Ukrainassa ja niiden lähialueilla, kertoi Smith.

Microsoft havaitsi uudentyyppisen Ukrainaan kohdennetun haittaohjelman ja toimitti tietoja maan hallitukselle 24. helmikuuta ennen Venäjän ensimmäisiä ohjusiskuja, Smith kirjoitti. Ukrainan hallitus on yksi Microsoftin asiakkaista. 

Smithin mukaan kaikista huolestuttavimpia ovat ukrainalaisiin siviilikohteisiin kohdistuvat kyberhyökkäykset. Näihin kuuluvat muun muassa rahoitusala, maatalous, hätäpalvelut, humanitaarisen avun palvelut sekä energia-alan organisaatiot ja yritykset.

Suositellut

Uusimmat