Microsoft tuo Teamsin, Officen, Windowsin ja Xboxin metaversumiin
Ohjelmistojätti Microsoft ja Meta yhdistävät voimansa ja tuovat työelämä- ja pelisisältöä Metan Quest VR -virtuaalilaseille.
IT Insider toimitus
12.10.2022

Micrososft ja Meta aloittavat laajan yhteistyön metaversumissa. Yhteistyö tulee luomaan suuntaviivoja työn tekemiselle ja pelaamiselle metaversumissa eli käytännössä virtuaalitodellisuudessa. Yhteistyön myötä Microsoft tuo suurimmat palvelunsa Teamsin, Officen, Windows, ja Xbox-pelaamisen Metan Quest-laitteille.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellan mukaan tämä mahdollistaa läsnäolon, viestinnän ja yhteistyön reaalimaailman tapaan. Nadella puhui Meta Connect -tapahtumassa julkistuksen yhteydessä.

Teams-yhteistyössä Microsoft ottaa Metan avatarit käyttöön Teamsissa ja Metan Horizon Workrooms ryhtyy tukemaan Teamsia. ”Ihmiset voivat liittyä Teams-palavereihin suoraan Workroomseista”, Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi tapahtumassa.

Mutta metaversumi-yhteistyö on muutakin kuin tapaamissia. Microsoft tuo myös Office-ohjelmansa sekä Windows 365 -pilvikäyttöjärjestelmän Questiin.

”Questissa Windows 365 mahdollistaa täyden Windows-kokemuksen ja Windows-sovellukset”, Nadella sanoi.

Suositellut

Uusimmat