Microsoft tuo metaversumin Teamsiin
Ensi vuonna Teams-kollaboraatioalustalle tuleva Mesh for Teams mahdollistaa kokoukset virtuaalisissa tiloissa.
Mikko Torikka
02.11.2021

Loppuvuoden it.n muotitermeistä muodikkain taitaa olla metaversumi. Aikaisemmin yhdistetyksi todellisuudeksi kutsuttu metaversumi tarkoittaa siis fyysisen ja digitaalisen todellisuuden yhdistelmää. Facebook on puhunut kesästä asti metaversumista ja hiljattain Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin taustalla olevan yhtiön nimi vaihtui Facebookista Metaksi.

Microsoft kertoi tänään Ignite-tapahtumassaan, että yhtiö tuo metaversumituotteensa Meshin Teamsiin ensi vuoden aikana. 

Microsoftin asiantuntijat ovat havainneet, että hybridityössä työntekijät ovat tuottavia, mutta kaipaavat toistensa kohtaamista toimiston käytävillä, keittiössä ja taukotiloissa. Etätyöskentely ja kyky yhteydenpitoon verkossa toimii hyvin, mutta etäpalaverit voivat tuntua sosiaalisesti etäisiltä. Ne pienet hetket, ilmeet ja kommentit, jotka rakentavat ihmissuhteita, jäävät etäpalavereissa pimentoon.

Nyt julkistetun Mesh for Teamsin yhdistetyn todellisuuden ominaisuuksien avulla ihmiset voivat osallistua jaettuihin holografisiin kokemuksiin eri fyysisistä tiloista, ja muun muassa liittyä virtuaalisiin kokouksiin, käydä keskusteluja ja tehdä yhteistyötä jaettujen asiakirjojen parissa.

Organisaatiot voivat esimerkiksi luoda todentuntuisia virtuaalisia tiloja, jotka mallintavat todellisia kokous- ja taukohuoneita. Teamsissa voidaan järjestää 2D- ja 3D-tapaamisia, joihin osallistutaan henkilökohtaisilla avatareilla. Ne imitoivat liikettä ja eleitä tekoälyn avulla ja tuovat fyysistä läsnäoloa tapaamisiin – organisaation jäsenet pystyvät viestimään yhdessäolosta samassa virtuaalisessa tilassa, yhtenä tiiminä ja ryhmänä. Mesh-alustalla kaikki kokouksen osallistujat voivat olla läsnä todentuntuisessa virtuaalitilassa, johon pääse niin älypuhelimelta kuin kannettavalta tietokoneelta ilman erikoisvarusteita.

Suositellut

Uusimmat