Microsoft aikoo tuoda ChatGPT:n osaksi Bing-hakukonetta
Bing on jäänyt koko olemassaolonsa ajan Googlen varjoon. ChatGPT:n kehittyneet tekoälyominaisuudet toisivat Bingille ainakin joukon uteliaita uusia käyttäjiä.
IT Insider toimitus
04.1.2023

Microsoft aikoo julkaista Bing-hakukoneestaan version, joka hyödyntää ChatGPT:n taustalla olevaa OpenAI:n kehittämää tekoälymallia.

Uusi versio voisi olla ulkona ennen maaliskuun loppua, kertoo The Information. Microsoft toivoo, että tekoälyllä viritetty Bing haastaisi toden teolla Googlen valta-aseman hakukonemarkkinoilla.

ChatGPT:n näkemys sen hyödyistä Bing-hakukoneessa

Bing on olemassaolonsa aikana jäänyt Googlen varjoon hyvästä yrityksestä huolimatta. Hakutulokset eivät ole Googlen tasolla ja sitä kautta käyttäjät vaihtavat usein takaisin Googleen kokeilun jälkeen.

Microsoft on sijoittanut OpenAI:hin miljardi dollaria vuonna 2019. Yhtiöt ovat jo tehneet yhteistyötä Azure-pilvipalvelun tekoälyominaisuuksien kehittämisessä. Lisäksi Microsoft on kertonut julkisesti, että se aikoo integroida OpenAI:n kehittämän kuvanluontiohjelmisto DALL-E 2:n Bingiin.

Tekoälychat ChatGTP on herättänyt paljon huomiota julkistuksensa jälkeen viime vuoden loppupuolella. Lehtitietojen mukaan myös Google on lisännyt merkittävästi tekoälypanostuksiaan, jottei ChatGPT:n mahdollisesti aloittama mullistus tee sen hakukoneesta vanhanaikaista.

Lue lisää:

ChatGPT herätti Googlen

Suositellut

Uusimmat