Meta keskeyttää Alankomaiden datakeskushankkeensa
Joka paikassa datakeskukset eivät ole yhtä haluttuja kuin Suomessa. Metan aikaisemmin myötätuulessa ollut datakeskushanke on kohdannut vastusta sekä Alankomaiden senaatissa että myös paikallistasolla. Seurauksena Meta joutuu laittamaan paussin Zeewolden alueelle sijoittuvalle datakeskushankkeelle.
Kalle Keinonen
31.3.2022

Suomessa iloittiin aikaisemmin maaliskuussa Microsoftin suuresta datakeskusinvestoinnista. Muutenkin datakeskuksia on haluttu maahamme enemmänkin. Hollannissa tilanne on toinen.

Facebookin emoyhtiö Meta keskeyttää suunnitelmansa Alankomaihin rakennettavasta suuresta datakeskuksesta. Alankomaiden senaatti äänesti viime viikolla sen puolesta, että hankkeen hyväksymistä mietittäisiin vielä, kertoo Bloomberg.

Metan mukaan paikalliset, maakunnalliset ja kansalliset hallitukset olivat rohkaisseet yhtiötä suunnittelemaan datakeskusinvestointia Alankomaihin Zeewolden alueelle.

Edellinen kunnanvaltuusto oli myös hyväksynyt kaavoitussuunnitelman niin kutsutulle ”hyperlaajalle” datakeskukselle. Alankomaiden senaatin uusi päätös laittaa kuitenkin paussin Metan nykyisille suunnitelmille.

”Kun otetaan huomioon nykyiset olosuhteet, olemme päättäneet keskeyttää kehitystyömme Zeewoldessa”, Metan tiedottaja sanoi tiistaina lähetetyssä lausunnossa. 

Hanke on kohdannut vastustusta nyt myös paikallistasolla. Vaalikampanjaa sijoituksen vastustamisesta ajanut puolue Leefbaar Zeewolde sai äskettäin enemmistön kunnanvaltuustossa.

Hankkeen vastustajien perustelut keskittyvät ympäristöongelmiin sekä siihen, olisiko datakeskuksen rakentaminen ristiriidassa maan kestävyystavoitteiden kanssa.

Kuva E Mens  Unsplash

Suositellut

Uusimmat