Meta julkaisee heinäkuun alussa Twitter-kopion nimeltä Threads
Uudet käyttäjät saavat siirrettyä Instagram-käyttäjänimensä ja -yhteisönsä uudelle alustalle.
Max Lehtinen
04.7.2023

Metan kilpaileva versio Twitterille – nimeltään Threads – on nyt valmiustilassa Yhdysvaltojen App Storessa odottamassa julkaisua. Käyttäjät pystyvät lataamaan sovelluksen 6. heinäkuuta lähtien.

Uusi sovellus antaa käyttäjille mahdollisuuden säilyttää saman käyttäjätunnuksen ja yhteisön kuin Instagramissa. 

App Storen esikatselussa näkyvien kuvakaappausten perusteella sovelluksessa käytetään Twitterin tapaan lyhyitä tekstipohjaisia viestejä, joita voi kommentoida ja jakaa tykkäämisen lisäksi.

Kuvakaappauksien mukaan käyttäjä saa myös valita, ketkä pystyvät vastaamaan viestiin: kaikki, seuratut ihmiset vai viestissä mainitut henkilöt.

Kilpailevan version julkaisu osuu hyvään aikaan, kun kaaos Twitterissä jatkuu: Tesla-miljardööri Elon Musk asetti viime viikolla rajoituksia alustan käytölle. Tämän seurauksena Twitter-kilpailijat, kuten Mastodon ja Blue Sky, saivat nopeasti merkittävän määrän uusia käyttäjiä. 

Threads-alustalla on lisäksi etulyöntiasema Instagramista siirrettävän datan ansiosta, sillä muissa sovelluksissa käyttäjien täytyy aloittaa verkostoituminen kokonaan alusta.

Metan uudet sovellukset eivät kuitenkaan ole aina menestyksekkäitä. Viime vuosina se on lopettanut muun muassa anonyymin teinisovelluksen tbh, parisuhdesovelluksen Tuned ja opiskelijayhteisösovelluksen Campus – monien muiden joukossa. 

Metan mukaan yli 3 miljardia ihmistä käyttää päivittäin vähintään yhtä yrityksen sovellusta.

Kuva: App Store

Suositellut

Uusimmat