Myös Meta aloittaa maksulliset palvelut
Facebookiin ja Instagramiin tulee maksullinen versio. Toisin kuin Twitterissä, Metan palveluissa sinisen varmennetun tilin saa rahallakin vain todennettu henkilö.
IT Insider toimitus
20.2.2023

Facebookiin ja Instagramiin tulee maksullinen versio. Toisin kuin Twitterissä, Metan palveluissa sinisen varmennetun tilin saa rahallakin vain todennettu henkilö.

Facebookin ja Instagramin omistava Meta testaa maksullista Meta Verified -tiliä. Tarkoituksena on tarjota sosiaalisen median palveluita hyödyntäville henkilöille keino torjua valetilejä ja parantaa tilien tietoturvaa.

Monet poliitikot tai some-vaikuttajat ovat kärsineet sosiaalisen median valetileistä tai tilien kaappauksista. Tällaisissa tilanteissa joku toinen esiintyy heidän nimissään. Kaapattu tili voi myös viedä vaikuttajalta mahdollisuuden työn tekemiseen.

Meta Verified tulee ensimmäisenä tarjolle Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Ja se laajenee siitä muihiin palveluihin. Hinta on 12-15 dollaria kuukaudessa.

”Palvelussa todennat henkilöllisyytesi virallisella henkilötodsituksella. Saat sinisen vahvistetun merkin, lisäsuojaa valetileja vadstaan sekä suoran yhteyden asiaspalveluun”, Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kirjoitti.

Palvelu kuulostaa paljon Twitterin maksulliselta Blue-versiolta, mutta erojakin on. Muun muassa jo aikaisemmin myönnetyt verifioidut tilit jäävät edelleen voimaan.

Meta Verified on alkuvaiheessa tarkoitettu vain yksityishenkilöille. Lisäksi profiilinimen, käyttäjänimen, syntymäpäivän tai profiilikuvan vaihtaminen vaatii verifiointiprosessin tekemisen uudelleen.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat