Mervi Airaksinen valittiin Suomen Microsoftin johtoon
Airaksinen aloittaa toimitusjohtajana keväällä 2022. Hän siirtyy tehtävään Suomen IBM:n toimitusjohtajan paikalta.
Mikko Torikka
02.12.2021

Suomen Microsoft on nimittänyt Mervi Airaksisen uudeksi toimitusjohtajakseen. Airaksinen aloittaa tehtävässä kevällä 2022.

Airaksisella on paljon kokemusta it-alan johtotehtävistä. Hän siirtyy Microsoftille Suomen IBM:n toimistusjohtajan paikalta. Sitä aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen ja Baltian Ciscon toimitusjohtajana ja Alson toimitusjohtajana.

Aloituspäivään saakka toimitusjohtajan tehtävää hoitaa väliaikaisesti Pekka Horo. Suomen Microsoftin edellinen toimitusjohtaja Jussi Tolvanen jätti tehtävänsä aikaisemmin syksyllä, kun hän siirtyi DNA:n toimitusjohtajaksi.

”Olemme iloisia saadessamme Mervin tiimiimme. Hänellä on pitkä kokemus ICT-alan eri johtotehtävistä ja vahva näkemys teknologian merkityksestä paremman tulevaisuuden rakentamisessa. Mervin arvot ja elämänasenne ovat yhteneväiset Microsoftin arvojen kanssa”, toteaa Microsoftin Länsi-Euroopan toiminnoista vastaava johtaja Cindy Rose.

”On ilo ja kunnia päästä osaksi Microsoftin huikeaa tiimiä ja menestystarinaa. Arvostan Microsoftin kasvuajattelua ja tiedän pääseväni työskentelemään yhdessä osaavan henkilöstön, laajan asiakaskunnan ja sitoutuneen kumppaniverkoston kanssa kohti yhteistä tavoitetta, suomalaisen tietoyhteiskunnan ja digitalisaation edistämistä”, sanoo Mervi Airaksinen.

Suositellut

Uusimmat