LinkedIn tarjoaa lisää tekoälytyökaluja työnhaun helpottamiseksi – suositulla alustalla on jo miljardi käyttäjää
Microsoftin omistaman LinkedInin tekoälypresenssi lisääntyy Microsoftin ja OpenAI:n tiiviin yhteistyön myötä, mikä parantaa maksavien LinkedIn-asiakkaiden mahdollisuuksia hyötyä tekoälyn tuottavuuseduista.
Max Lehtinen
03.11.2023

Sekä työnhakijat että rekrytoijat voivat nyt tehostaa työnhakuprosessia LinkedInissä alustan uusien tekoälyominaisuuksien avulla. 

LinkedInin Premium-tilauksesta yli 40 euroa kuukaudessa maksavien työnhakijoiden käytössä on nyt työilmoituksia tiivistävä tekoälytyökalu, joka perustuu OpenAI:n ChatGPT-4:ään ja auttaa käyttäjiä arvioimaan erinäisten työilmoitusten sopivuutta käyttäjän profiilin perusteella. 

Työkalu osaa myös eritellä, mitkä vahvuudet ja heikkoudet työnhakijalla on työpaikkojen hakemisessa sekä ehdottaa parannuksia profiiliin. 

LinkedIn-rekrytoijille taas julkaistiin uusi “Recruiter 2024” -tekoälyominaisuus, joka lupaa helpottaa rekrytoijien elämää muun muassa tarjoamalla parannettuja työnhakijasuosituksia, yksilöllisiä viestiluonnoksia ja rekrytointiprosessin automatisointia tekoälyn avulla. Rekrytoijat voivat selventää ja yksityiskohtaistaa toiveitansa työnhakijoiden suhteen lisääntyvässä määrin tekoälyn kanssa keskustelemalla. 

Linkedinissä on rekrytoijien keskuudessa testattu aiemmin muun muassa tekoälyn luomien työilmoituksien toimivuutta. 

B2B-markkinoille LinkedIn julkaisi uuden Accelerate-kokonaisuuden, joka käyttää tekoälyä luodakseen käyttäjälle “kokonaisvaltaisen kampanjasuosituksen vain viidessä minuutissa”. Accelerate on tosin toistaiseksi käytössä vain rajoitetusti Pohjois-Amerikassa. 

Microsoftin omistama LinkedIn on pyrkinyt lisäämään tekoälyominaisuuksia alustalleen jo pitkään ennen Microsoftin ja OpenAI:n välistä yhteistyötä, mutta tänä vuonna OpenAI:n chatbotit ovat todella kiihdyttäneet alustan tekoälypresenssiä. Esimerkiksi maaliskuussa LinkedIn julkisti generatiivisen tekoälyn avulla toimivan kirjoitustyökalun, joka tekee ehdotuksia yksityisviestejä varten. 

Uudet tekoälytyökalut julkaistiin juuri, kun LinkedIn ohitti sosiaalisen median alustoille harvinaisen miljardin käyttäjän rajapyykin.

Suositellut

Uusimmat