Kotimainen Sinuna-tunnistautuminen on nyt saatavilla
Salasanatonta kirjautumistapaa voi käyttää tällä hetkellä perustajajäsenten Ylen ja Alman palveluissa.
IT Insider toimitus
30.3.2023

Suomen Tunnistautumisosuuskunnan kehittämä salasanaton kirjautumispalvelu Sinuna on valmistunut. Yritykset voivat ottaa palvelun käyttöönsä ja kansalaiset voivat luoda tunnukset kirjautumista varten.

Palvelun taustalla on voittoa tavoittelematon osuuskunta, joka on kehittänyt avointa, globaaleista jäteistä riippumatonta tunnistautumistapaa suomalaisten käyttöön.

Sinuna-kirjautumista voi käyttää jo Alma Median ja Yleisradion paveluissa.

Sinuna lupaa, että se ei seuraa käyttäjän toimintaa verkossa eikä kerää massiivista määrää dataa. Tietoa kerätään ainoastaan perustietojen verran – tällä hetkellä tarvitaan vain sähköposti.

Sinuna-palvelu tallentaa käyttäjän istuntotiedot Sinuna-kirjautumiseen eri palveluissa. Käyttäjä voi tarkistaa, missä verkkopalveluissa hän onkirjautuneena Sinunaan, ja tarvittaessa poistaa keskitetysti istunnot selaimista, jotka eivät ole käytössä.

Suomen Tunnistautumisosuuskunta perustettiin joulukuussa 2021. Sen perustajajäsenet ovat Yleisradio, Alma Media, Nixu ja Digital Living International. Osuuskunnan perustajat yhdistivät media-alalle jo aikaisemmin suunnitellun yhteistunnistautumishankkeen ja muun yrityskentän käynnistämän SisuID-projektin.

Sinuna on maksuton yksityishenkilölle. Yrityksille Sinuna-kirjautumisen ensimmäiset 500 käyttäjää ovat ilmaisia. Tämän jälkeen käyttäjäkohtainen hinnoittelu on 0,09 euroa käyttäjää kohti kuukaudessa 25 000 käyttäjään asti. 5-10 miljoonan käyttäjän osalta kuukausihinta on 0,02 euroa käyttäjää kohti.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat