K-ryhmä vahvistaa digitekemistään rekrytoinneilla
K-ryhmä palkkaa sata uutta osaajaa kehittämään kaupan alan huipputeknologiaa.
IT Insider toimitus
04.1.2024

K-ryhmä palkkaa seuraavien vuosien aikana noin sata uutta osaajaa IT- ja digikehitykseen. Tämä tarkoittaa noin 20 prosentin lisäystä K-ryhmän nykyiseen digiorganisaatioon. Rekrytointien tavoitteena on kehittää teknologiaa kaikilla ryhmän toimialoilla – päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa.

Tänä päivänä digitaaliset palvelut ja IT-ratkaisut sekä datan hyödyntäminen ovat kiinteä osa kaikkea K-ryhmän liiketoimintaa. Esimerkiksi K-Ruoka.fi on 2,2 miljoonalla kuukausittaisella käyttäjällään suurimpia kaupan verkkosivustoja Suomessa, ja K-Ruoka-sovellusta käyttää aktiivisesti jo yli 800 000 suomalaista.

Myös K-ryhmän kaupoilla on käytössään maailmanluokan digitaaliset ja dataan pohjautuvat työvälineet, joilla esimerkiksi pystytään räätälöimään kunkin kaupan valikoimaa tarkasti sen asiakaskunnan näköiseksi.

”Tulevaisuuden kasvumme kannalta IT- ja digiosaajat ovat tärkeässä asemassa. Haluamme varmistaa, että meillä on osaaminen, jonka avulla etsiä jatkuvasti uusia teknologioita kiihdyttämään liiketoiminnan kasvua. Verkkokauppa, pilvipalvelut, datan vastuullinen hyödyntäminen ja tekoäly ovat asioita, joihin panostamme”, sanoo K-ryhmän tietohallintojohtaja Arto Hiltunen.

Kasvustrategiaa tuetaan palkkaamalla muun muassa kehittäjiä, designereitä ja tekoälyosaajia.

”K-ryhmän liiketoiminta niin päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kuin autokaupassakin on viimeisen 5-10 vuoden aikana muuttunut yhä digitaalisemmaksi ja tulemme strategiamme mukaan panostamaan vahvasti sekä digitalisaatioon että asiakaskokemukseen myös tulevaisuudessa. Uudet osaajat tulevat vahvistamaan jo olemassa olevaa osaamistamme ja kiihdyttämään kasvuamme”, sanoo Hiltunen.

Tällä hetkellä K-ryhmässä työskentelee noin 500 IT:n, digikehityksen, datan ja digitaalisen markkinoinnin osaajaa.

”IT-organisaatiomme on kansainvälinen. Tuemme K-ryhmän liiketoimintaa Suomen lisäksi myös muissa toimintamaissamme ja organisaation työkieli on englanti. Toivotamme myös kansainväliset osaajat meille tervetulleeksi”, korostaa Hiltunen.

Suositellut

Uusimmat