Instagram-pomo: “Threadsin tavoitteena ei ole korvata Twitteriä”
Uusi keskustelualusta Threads ei Mosserin mukaan aio tukea poliittista keskustelua ja uutisten jakamista.
Max Lehtinen
11.7.2023

Instagramin uusi sosiaalisen median alusta Threads ei Instagramin johtaja Adam Mosserin mukaan yritä korvata Twitteriä vaan toimia vaihtoehtona sille.

Hänen mukaan Threads on paikka yhteisöille, jotka eivät ole “koskaan oikein omaksuneet Twitteriä” tai ovat “kiinnostuneita vähemmän vihaisesta keskustelupaikasta”, hän sanoi Threadsissa

Mosseri sanoi myös, ettei uusi keskustelualusta aio tehdä mitään “rohkaistakseen” uutisia ja poliittista keskustelua, vaikka ne ”väistämättä ilmaantuvat” myös Threadsiin. 

Viime vuosina Instagramin emoyritys Meta on pyrkinyt pois uutisten ja politiikan aiheuttamasta kitkasta muun muassa vähentämällä poliittisen sisällön määrää Facebookissa. 

Lisäksi Googlen tavoin tavoin Meta on sanonut poistavansa kanadalaiset uutislinkit alustoiltaan Kanadan uutislinkkilain astuessa voimaan, mikä viestii, ettei Meta näe uutisia kriittisenä osana toimintaansa. 

Threads lanseerattiin Yhdysvalloissa vasta muutamia päiviä sitten, ja se on saanut jo yli 100 miljoonaa käyttäjää. Alustalta löytyy monia julkisuuden henkilöitä ja tuotemerkkejä.

Threads ei ole vielä saatavilla EU-käyttäjille, eikä julkaisun ajankohdasta ole vielä tietoa. EU:n laaja digilainsäädäntö viivyttää julkaisua.

Kuva: Julio Lopez


Suositellut

Uusimmat