IBM aikoo laittaa rekrytointeja tauolle tekoälyn vuoksi
Jopa kolmannes tukitoimista voi siirtyä ihmisiltä tekoälyn hoidettavaksi seuraavien viiden vuoden kuluessa, yhtiö uskoo.
IT Insider toimitus
03.5.2023

IBM aikoo keskeyttää rekrytoinnit työtehtäviin, mitkä tulevat todennäköisesti tekoälyn hoidettaviksi lähitulevaisuudessa. IBM:n toimitusjohtaja Arvind Krishna kertoi Bloombergin haastattelussa, että jopa 30 prosenttia yhtiön tukitehtävistä, kuten HR:stä voidaan korvata tekoälyllä seuraavien viiden vuoden kuluessa.

Krishan mukaan yhtiössä on noin 26 000 tällaista työpaikkaa, joista kolmannes on noin 7 800 työpaikkaa. Osa vähennyksitä tulee tapahtumaan jättämällä korvausrekrytoinnit tekemättä.

Yksinkertaiset tehtävät, kuten työtodistusten kirjoittaminen tai henkilökunnan siirtäminen osastolta toiseen tulevat automatisoitumaan täysin. ”Toisaalta osa tehtävistä ei korvata seuraavaan vuosikymmeneen. Tällaisia ovat esimerkiksi henkilöstön rakenteen ja tuottavuuden arviointi.”

Kokonaisuudessaan IBM:llä on noin 260 000 työntekijää. IBM irtisanoi alkuvuodesta 5 000 työntekijää, mutta kokonaisuudessaan yhtiön työntekijämäärä on kasvanut noin 7 000 tammi-maaliskuun aikana. Krishnan mukaan osaajien löytäminen on nyt helpompaa kuin vuosi sitten.

Suositellut

Uusimmat