Googlen tekoälychat tulee saataville pian
Bard on Googlen vastaus ChatGPT:n haasteeseen. Odotukset ovat korkealla, Googlen demossa ollut virhe sai yhtiön markkina-arvon laskemaan sata miljardia.
IT Insider toimitus
07.2.2023

(Päivitetty 10.2. Lisätty tieto virheellisestä hakutuloksesta)

ChatGPT:n markkinoille tulo viime vuoden lopulla sai Googlen hereille. Yhtiö oli lehtitietojen mukaan keskittänyt tuotekehitysvoimiaan tekoälyratkaisuihin ja tuotteita oli pakko saada nopeasti ulos.

Nyt Google sanoo tuovansa oman ChatGPT:n kilpailijan tarjolle lähiviikkoina. Bardiksi nimetty tuote on jo saatavana valikoidulle joukolle testaajia. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichain mukaan Bardin sisältö on paremmin aikaan sidottua kuin ChatGPT:llä.

Markkinoiden odotukset ovat korkealla: tekoälystä odotetaan atk:n seuraavaa läpimurtoa. Samalla virheisiin ei juuri ole varaa. Googlen demoesimerkissä Bard teki virheen James Webbin teleskooppia koskevassa vastauksessa. Bard väitti virheellisesti, että teleskooppi olisi ottanut ensimmäiset kuvat eksoplaneetoista. Todellisuudessa Euroopan eteläisen observatorion teleskooppi otti ensimmäiset kuvat jo lähes parikymmentä vuotta sitten.

Virhe vaikutti välittömästi Googlen osakekurssiin. Yhtiön markkina-arvosta suli 100 miljardia dollaria.

Googlen nopea reagointi ja selvästi kiirellä markkinoille tuotu Bard osoittavat, että yhtiön tuotekehityksessä tehdään kovaa vauhtia töitä. Google on ollut varsin varovainen tuomaan tekoälyratkaisuja suuren yleisön saataville.

Kielelliset tekoälymallit, kuten Googlen LaMDA ja OpenAI:n GPT-3.5 ovat alttiita sortumaan vihapuheen levittämiseen sekä valheellisen tiedon uskottavaan levittämiseen aitona.

Bardin nopea lanseeraus viittaa siihen, että Google on muuttamassa lähestymistapaansa.

Tekoälystä on tulossa jättiläisten temmellyskenttä. Microsoft on investoinut miljardeja ChatGPT:n takana olevaan OpenAI:hin ja tekoälypalvelut ovat tulossa osaksi Azure-pilveä, Office-ohjelmia sekä Bing-hakukonetta.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat